Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 24.9 .2014 do 7.10 .2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Škubánky s mákem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Škubánky: Horeca Select Brambory varný typ B Mouka hrubá, výběrová Máslo 82 % Sůl kamenná Doplněk: Mák mletý Cukr moučkový Máslo 82 % Cena za jednu porci** : 1000 g 300 g 200 g 5 g 6,90 Kč 3,87 Kč 21,52 Kč 0,02 Kč 150 g 200 g 200 g 19,49 Kč 3,84 Kč 21,52 Kč 7,72 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 45 min • Příprava škubánků (cca 45 minut): Oloupané brambory překrájíme, zalijeme teplou vodou, osolíme a vaříme úplně doměkka. Měkkost zkontrolujeme vpichem dvouzubé vidličky. Pomocí pokličky 2/3 vody scedíme, brambory zasypeme hrubou moukou, vařečkou promícháme, přikryjeme poklicí a necháme asi 15 minut propařit mouku. Hrnec se škubánky můžeme nechat i na kraji sporáku, ale pozor na připálení. Následně brambory s moukou vypracujeme na hladkou hmotu pomocí šťouchadla či stroje. Hmotu přendáme do gastronádoby a udržujeme ji v teple. • Příprava makové směsi (cca 2 minuty): V misce smícháme mletý mák s moučkovým cukrem. • Servírování: Škubánky vykrajujeme v másle namočenou lžící přímo z nádoby a klademe je rovnou na talíř. Dílky jsou o hmotnosti cca 40 g (3 ks na porci). Škubánky doplníme směsí moučkového cukru a mletého máku. Nakonec je přelijeme rozpuštěným máslem. Tipy kuchaře: 1. Častou chybou u tohoto klasického pokrmu bývá nedostatečná tepelná úprava mouky nebo špatné dochucení škubánků. Věnujte tak více pozornosti těmto částem přípravy a pokrm bude zaručeně chutný. 2. Takto zamíchané škubánky mají univerzální použití. Můžete je proto doplnit opečenou slaninou a použít jako přílohu ke zvěřině. Velmi chutné jsou také opečené škubánky s kysaným zelím. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO PR+CV_GASTRO_14_200x69.indd 2 cF1421_01-16.indd 15 03.09.14 17:25 10.9.14 12:23