Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Hlavní leták

Platnost od 1.10 .2014 do 7.10 .2014


Hlavní leták - strana 6










     

Hlavní leták - strana 6

Zdravím Vás, milé čtenářky a milí čtenáři Billa letáku. Jmenuji se Karolína a každou sobotu od 18.00 hod. se se mnou můžete setkávat na televizi Prima v mém pořadu o vaření. Každý týden se pak s vámi v Billa letáku podělím o jeden z receptů, který jsem v pořadu vařila. Dnes jsem si pro vás přichystala náš domácí recept na uzené maso s kapustičkami. A v sobotu si nezapomeňte zapnout Primu! Vaše, Karolína Kamberská Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí  Ingredience: 1 kg uzené krkovice 3 lžíce medu 5 šalotek (nebo malých cibulek)  2 lžíce balsamikového octa 2 lžíce hořčice (nejlépe hrubozrnná, celé kuličky hezky vypadají...) sůl a pepř „NEDOTIŠTĚNÁ, SVAŘENÁ“ VERZE 2 lžíce oleje 1,25 ml bílého vína Kapustičky: 1 větší cibule 500 g růžičkové kapusty špetka muškátového oříšku sůl, pepř, chilli 1 lžíce medu „HLADKÁ, NESVAŘENÁ“ VERZE 2 lžíce dobré hořčice Příprava: Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Do pekáčku nalijeme dvě lžíce oleje, pokrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe na maso a podlijeme bílým PÍSMO BAREVNÁ PALETA, RGB vínem. Dáme si maso předehřát na chvíli do trouby. Mezitím si připravíme směs na krustičku: v hrnku si promícháme med, balsamikový ocet, hořčici, sůl a pepř. Maso po chvilce vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péci na 30 min. Během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou. Po 30 minutách maso vytáhneme z trouby a potřeme druhou polovinou směsi. Dáme péci na dalších 15 minut (již nepodléváme), aby se vytvořila hezká krusta. Kapustičky: Na másle si zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a muškátový oříšek, med a hořčici a dusíme doměkka (doba záleží na velikosti, ale obecně se dá říci, že by neměla být delší než 10 minut, protože pak by kapustičky snadno ztratily barvu a pevnost). Uzenou pečínku servírujeme společně s kapustičkami, zdobíme vypečenou cibulkou. Bello Pro — http://www.underware.nl/fonts/bello/preface Signika — http://fontfabric.com/signika-font/ RECEPT ZAPEČENÉ KRŮTÍ NUDLIČKY SUROVINY 600 g krůtích nudliček Čerstvá porce 200 g těstovin farfalle Combino sůl 100 g žampiónů POSTUP -18% Vepřová plec cena za 1 kg, velké balení dříve 134,90 -17% Vepřový guláš porcovaný 400 g dříve 84,90 109 90 69 90 1 kg = 174,75 Kč -16% Vepřová pečeně s kostí cena za 1 kg dříve 149,90 -22% Mělněné maso vepřové + hovězí 600 g dříve 89,90 Žampiony, cibuli a česnek očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a žampiony na menší kousky. Rozpálíme kastrol, do kterého nalijeme trochu olivového oleje. Nakrájenou zeleninu a žampiony krátce orestujeme. 124 90 -18% Vepřový bok s kostí cena za 1 kg dříve 109,90 TEXTURA 69 90 NÁZVY EPIZOD – BELLO PRO, KAPITÁLKY 1 kg = 116,50 Kč -26% od Kuřecí stehna spodní, horní cena za 1 kg dříve od 94,90 89 90 69 90