Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 8.10 .2014 do 21.10 .2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Kachní prsa s kaštanovým pyré a růžičkovou kapustou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Kachní prsa chlazená Sůl hrubozrnná Sůl Fleur de Sel Šťáva: Výpek z kachních prsou Telecí demi-glace, vlastní výroba Drůbeží vývar, vlastní výroba Sůl kamenná Kaštanové pyré: Kaštany vařené, loupané Cukr krystal Horeca Select Smetana 30 % Máslo 82 % Sůl kamenná Zelenina: Dýně Hokkaido Kapusta růžičková Sůl kamenná Olej olivový extra panenský Doplněk: Shisso bylinky 1500 g 500 g 10 g 652,50 Kč 8,45 Kč 5,20 Kč 300 g 100 g 100 g 1 g 57,24 Kč 2,59 Kč 0,01 Kč 1000 g 50 g 150 g 100 g 20 g 324,75 Kč 0,95 Kč 10,04 Kč 10,76 Kč 0,09 Kč 1000 g 250 g 1 g 100 g 21,90 Kč 26,96 Kč 0,01 Kč 12,60 Kč Obtížnost: 5h Pracovní postup: • Příprava masa (cca 255 minut): Kachní prsa vyjmeme z obalu, osušíme kuchyňskou utěrkou a nožem kůži nakrojíme do pravidelných čtverečků o straně 5 mm. Následně je posypeme 1g 0,30 Kč hrubozrnnou solí ze všech stran, vložíme do gastronádoby s pokličkou a necháme v chladničce odležet asi 4 hodiny. Poté prsa omyjeme studenou vodou, důkladně osušíme papírovou utěrkou Cena za jednu porci** : a postupně je opékáme na pánvi bez tuku. Do dobře nahřáté pánve je vkládáme kůží dolů, jakmile je kůže opečená dokřupava, prsa obrátíme. Z druhé strany je opékáme již jen krátce, abychom prsa příliš nepropekli. Správně opečená prsa jsou na jádře masa růžová, stupeň propečenosti medium rare nebo rare. Před servírováním je necháme odpočinout asi 5 minut při teplotě 60 °C, aby se zatáhly bílkoviny a na prkénko při krájení nevytékala masová šťáva. • Příprava šťávy (cca 10 minut): Z výpeku slijeme přebytečný tuk, odvaříme veškerou tekutinu a dále ho vyrestujeme do zlatavé barvy. Vyrestovaný výpek zalijeme připraveným vývarem, přidáme demi-glace a svaříme na konzistenci šťávy. Šťávu přecedíme přes jemný cedník a dochutíme solí. • Příprava kaštanového pyré (cca 60 minut): Oloupané vařené kaštany rozložíme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme je na 160 °C, dokud se krásně nerozvoní. Poté je rozemeleme v masovém mlýnku nebo rozsekáme v kutrovacím stroji do hladké pasty. Prolisovanou hmotu ohřejeme, vymícháme se smetanou, ochutíme solí a cukrem. Následně vše prolisujeme přes jemný cedník. Nakonec do ochuceného pyré vmícháme kostičky studeného másla. • Příprava zeleniny (cca 30 minut): Oloupanou dýni nakrájíme na pravidelné kusy o váze 30 g a opečeme je na pánvi bez tuku do zlatavé barvy. Růžičkovou kapustu rozebereme na jednotlivé lístky, které krátce spaříme v horké osolené vodě a následně je přeložíme do studené vody s ledem. Lístky tak zůstanou krásně zelené. Poté je vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a taktéž opečeme na pánvi bez tuku. Opečenou zeleninu pokapeme olivovým olejem a servírujeme. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Kachní prsa Barbarie 00 435, 500,25* cF1422_01-16.indd 15 původ: Francie vakuově baleno bal.: cca 180–220 g cena za 1 kg 90 19, 22,89* Dýně Hokkaido původ: Česká republika bal.: 1 ks cena za 1 kg 90 109, 126,39* Kaštany jedlé předvařené původ: Francie bal.: vanička 400 g cena za 400 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 113,43 Kč 15 24.9.14 15:03