Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 8.10 .2014 do 21.10 .2014


Čerstvé potraviny - strana 5










     

Čerstvé potraviny - strana 5

PRO VŠECHNY, KTEŘÍ TO RÁDI ČERSTVÉ Jednotlivé kvality tuňák filetů Tuňáci patří mezi teplokrevné ryby. Někdy se jim říká také ryba značky Ferrari. Patří k nejrychlejším a největším rybám. Je neustále v pohybu, dokonce i když spí! Tuňák žlutoploutvý filet sashimi AAA Grade Libové maso tuňáků je velmi pevné a má červenou barvu. Je vhodné především ke grilování, dále pečení a dušení. Aby maso nevyschlo, je potřeba dbát na rychlost tepelné úpravy – steak cca 1,5 minuty z každé strany při vysoké teplotě. Výsledný efekt tepelné úpravy souvisí také s kvalitou tuňáka. lat.: Thunnus albacares vel.: 2+ kg/ks původ: Srí Lanka, lov cena za 1 kg 699,00 803,85* Všímejte si tedy i kvalitativních „stupňů“, které naleznete na etiketě. Tento „stupeň (Grade)“ určuje stáří, pevnost, barvu, texturu, vůni a opracování (u filetu). Stupeň kvality se pak odráží i v ceně. Tuňák žlutoploutvý filet sashimi AA Grade lat.: Thunnus albacares vel.: 0,8–2+ kg/ks původ: Srí Lanka, lov cena za 1 kg Stupně kvality (platí pro tuňáka žlutoploutvého) AAA Grade nejvyšší kvalita, top čerstvá ryba, s pevnou strukturou a zářící rudou barvou, velký stupeň opracování AA Grade vyšší kvalita, čerstvá ryba, s pevnou strukturou a rudou barvou, vyšší stupeň opracování A Grade vysoká kvalita, čerstvá ryba, s pevnou strukturou a červenou barvou, opracování již obsahuje šlachy B+ Grade střední kvalita, čerstvá ryba, měkčí struktura a světlehnědá barva, opracování obsahuje šlachy a části tuku B Grade nižší kvalita, měkká struktura, tmavší hnědá barva, opracování obsahuje šlachy a části tuku C Grade nejnižší kvalita ještě vhodná k přímé konzumaci, měkká struktura, tmavá hnědá barva, opracování obsahuje šlachy a části tuku D, E, F... Grade používají se především do konzerv, k mražení apod., jedná se o starší ryby – součást balení k .14 17:38 688,85* cF1422_01-16.indd 5 lat.: Thunnus albacares vel.: 0,8–2+ kg/ks původ: Srí Lanka, lov cena za 1 kg 499,00 573,85* – VELICE CHUTNÉ A KŘEHKÉ MASO – STAČÍ KRÁTKÁ TEPELNÁ ÚPRAVA (5 min), PŘI DELŠÍ ÚPRAVĚ SE MASO ROZPADÁ – JEMNÉ A MÁLO TUČNÉ MASO PLATÝSE NENÍ TŘEBA VÝRAZNĚJI KOŘENIT Krevety vařené, nevařené Platýs velký kuchaný lat.: Penaeus vannamei vel.: 100–120 ks/kg původ: Vietnam, chov bal.: 2 kg cena za 1 kg lat.: Pleuronectes platessa vel.: 200–600 g/ks původ: Nizozemsko, lov cena za 1 kg 269,00 149,00 309,35* 5 Tuňák žlutoploutvý filet sashimi B Grade 171,35* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH WACAME SALÁT, BAL.: 125 g PŘI KOUPI KREVET VAŘENÝCH, NEVAŘENÝCH, BAL.: 2 kg 599,00 Zpravodaj oddělení kvality najdete na www.makro.cz v sekci KVALITA 24.9.14 15:49