Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Billa leták příští týden

Platnost od 8.10 .2014 do 14.10 .2014


Billa leták příští týden - strana 6










     

Billa leták příští týden - strana 6

Svíčková na smetaně z králíka s kropenatými knedlíky Zdravím Vás, milé čtenářky a milí čtenáři Billa letáku. Jmenuji se Karolína a každou sobotu od 18.00 hod. se se mnou můžete setkávat na televizi Prima v mém pořadu o vaření. Každý týden se pak s Vámi v Billa letáku podělím o jeden z receptů, který jsem v pořadu vařila. Dnes jsem si pro Vás připravila náš domácí recept na svíčkovou na smetaně z králíka s kropenatými knedlíky. „NEDOTIŠTĚNÁ, SVAŘENÁ“ VERZE „HLADKÁ, NESVAŘENÁ“ VERZE PÍSMO BAREVNÁ PALETA, RGB Bello Pro — http://www.underware.nl/fonts/bello/preface Signika — http://fontfabric.com/signika-font/ A v sobotu si nezapomeňte zapnout Primu! Vaše, Karolína Kamberská RECEPT ZAPEČENÉ KRŮTÍ NUDLIČKY SUROVINY 600 g krůtích nudliček Čerstvá porce 200 g těstovin farfalle Combino sůl 100 g žampiónů POSTUP Žampiony, cibuli a česnek očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a žampiony na menší kousky. Rozpálíme kastrol, do kterého nalijeme trochu olivového oleje. Nakrájenou zeleninu a žampiony krátce orestujeme. TEXTURA Ingredience Svíčková z králíka, lák: cca litr a půl vody 1 lžička soli 4 lžíce octa 3 kuličky celého pepře 2 kuličky nového koření 2 bobkové listy 2 mrkve, na kolečka stejné množství celeru stejné množství petržele 1 větší cibule 100 g uzeného špeku králičí hřbet a zadní stehna 1 kelímek 33% smetany 1 lžíce hladké mouky Kropenaté knedlíky od tety Míly: 2 lžíce másla 2 včerejší housky, nakrájené na kostičky 3 dcl vlažného mléka 500 g polohrubé mouky 1 lžička soli 25 g droždí 1 lžička moučkového cukru 1 vejce 1 nastrouhaná mrkev hrst nasekané pažitky Příprava: 1) Králičí maso naporcujeme, do tohoto receptu použijeme hřbet a zadní stehna. Nejdřív si připravíme lák. Smícháme vodu, sůl, ocet, celý pepř, nové koření a 2 bobkové listy. Lák krátce svaříme, aby se chutě koření rozvinuly. Pak ho necháme vystydnout. Mezitím si nakrájíme 2 mrkve, stejné množství celeru a petržele a 1 větší cibuli. Maso dáme do mísy, proložíme zeleninou, nahoru na králíka položíme cibuli a pak přelijeme vychlazeným lákem. Necháme přes noc zakryté v ledničce. 2) Druhý den vyndáme maso, v kastrolu rozpustíme uzený špek (100 g) a opečeme na něm porce masa. Můžeme přidat trochu oleje, pokud by tuku ze špeku bylo málo. Když je maso lehce opečené, přidáme i zeleninu, orestujeme, přisolíme a opepříme mletým pepřem, a pomalu dusíme pod pokličkou. V průběhu dušení podléváme lákem. Ten máme stále připravený vedle na plotýnce lehce ohřátý, aby nám zbytečně nesnižoval teplotu masa). 3) Dusíme doměkka (bude to trvat cca hodinu), pak vyndáme koření na talířek, maso na jiný talíř a zeleninu do cedníku podloženého talířem - a skrz tento cedník ji propasírujeme zpátky do hrnce. To v případě, že máte rádi v omáčce rovnoměrné kousky zeleniny. Pokud máte rádi hladkou, klidně si pomozte mixérem, ostatně ani mixovat nemusíte úplně dohladka. Ale dejte si vážně pozor, abyste před mixováním vyndali všechno koření, jinak budete mít chuť svíčkové dost jinou, než chcete. 4) Pak si do kelímku 33% smetany zamícháme 1 lžíci hladké mouky. Tuto směs vmíchejte do omáčky, nechte ještě cca pět minut povařit a pak přidejte i maso. Pak ochutnejte. Každý má rád svíčkovou trošku jinou, takže na konci můžete vyladit její chuť právě podle svého vkusu – citronem, cukrem a solí. Na talířích ozdobte ověřenou klasikou – citronovým terčíkem se šlehačkou a brusinkami. Kropenaté knedlíky od tety Míly: 1) Kostičky housky si opečeme na pánvi na dvou lžících másla dokřupava (v knedlíku se samozřejmě rozmočí, ale zůstane jim libá chuť opečené housky). 2) V míse smícháme mouku, housku nakrájenou na kostičky a zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčko. Přidáme rozdrobené droždí (můžeme si ho také rozmíchat v mléku), špetku soli, moučkového cukru a promícháme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev a nasekanou petrželku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 30–45 minut kynout. 
 3) Z vykynutého těsta vytvoříme čtyři knedlíky a dáme do osolené vody na 17 minut vařit (pokud nevyužijeme všechny čtyři, můžeme si klidně dva zamrazit na příště). Uvařený houskový knedlík vyndáme z vody a překrojíme v půlce nebo propíchneme špejlí, aby se nesrazil. NÁZVY EPIZOD – BELLO PRO, KAPITÁLKY -17% Vepřová kýta v celku cena za 1 kg, velké balení dříve 144,90 -17% Mělněné maso vepřové 600 g dříve 84,90 NÁZVY EPIZOD – SIGNIKA, BOLD, VERZÁLKY ČERSTVÉ SUROVINY 119 -20% VÍKENDOVÁ NÁVŠTĚVA RODINNÉ STŘÍBRO COOL KUCHYNĚ PRO MUŽE A DĚTI / MUŽI A DĚTI RYCHLE A ÚSPORNĚ BLESKOVKY DÁRKY OD SPORÁKU LEPŠÍ NEŽ FOTKY 90 POSLEDNÍ ZÁCHRANA VŮNĚ PODZIMU 69 90 1 kg = 116,50 Kč VÁNOCE / KAROLININY VÁNOCE Vepřové řízky cena za 1 kg dříve 174,90 -27% od Kuřecí stehna cena za 1 kg dříve od 89,90 139 90 64 90 -18% Vepřová krkovice s kostí cena za 1 kg dříve 134,90 -25% Kachna chlazená celá i půlená cena za 1 kg dříve 119,90 109 90 89 90