Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Pečení, hračky, sport, zahrada

Platnost od 16.10 .2014 do 22.10 .2014


Pečení, hračky, sport, zahrada - strana 10










     

Pečení, hračky, sport, zahrada - strana 10

Pultový prodej Divoký odlov v severním Atlantiku Atlantský oceán je druhým největším oceánem. Pokrývá asi jednu pětinu povrchu Země. Jméno oceánu je odvozené z řecké mytologie a znamená „Moře Atlase“. Průměrná hloubka Atlantiku s jeho přilehlými moři je 3332 metrů. Největší hloubka, 8605 metrů je v příkopu Puerto Rico. Ohraničený je Amerikou na západě a Evropou a Afrikou na východě. Uměle vytvořené spojení mezi Atlantikem a Pacifikem je Panamský průplav. Treska obecná obývá chladné vody v severních oblastech Atlantského oceánu.Tyto ryby z čeledi treskovitých dorůstají velikosti až 2 m a hmotnosti 90 kg. Treska se může dožít až 60 let. Vousek na spodní čelisti je typickým znakem treskovitých ryb. 34, 90 Treska světlá filet patří mezi méně tučné ryby, díky výraznější chuti se doporučuje i pikantnější úprava nebo více koření než je u jiných ryb běžné 100 g Latinsky: Gadus morhua 29, jedná se o velmi lahodné maso a díky vyššímu obsahu tuku je krásně šťavnaté. Filety jsou bez kostí. 100 g 34,90 Ingredience: pórek, olivový olej, červená čočka, zeleninový vývar, filety ze sumce, citrónová šťáva, sůl, pepř, ocet balsamico do čočky, lístky estragonu Postup: Pórek nahrubo nakrájíme a pak osmahneme na rozehřátém oleji. Čočku propláchneme a v dostatečném množství vody necháme přejít varem, dáme okapat a přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a pod poklicí 7 min. podusíme. Rybí filet omyjeme, osušíme a rozkrojíme na 4 porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pečeme pozvolna na pánvi z každé strany 4 min. Čočku okyselíme octem, osolíme a opepříme. Vmícháme estragon. Opečené porce sumce rozdělíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a citronem 12, Uzenáčky v rosolu 100 g Tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares) je jednoznačně nejkvalitnější dostupný tuňák v Evropě. Mezi čerstvým filetem z tuňáka a konzervou vězí skutečně propastný rozdíl. Přesvědčte se a ochutnejte pravého tuňáka, uloveného v čistých mořích okolo ostrova Srí Lanka. 100 g 16,50 12, 90 tymiánu Ingredience: vysoké steaky z čerstvého tuňáka, přepuštěné máslo, sůl, pepř, limetková šťáva, čerstvý nasekaný tymián Postup: Připravíme si dva vysoké steaky z čerstvého tuňáka. Přepuštěné máslo rozehřejeme na nepřilnavé pánvi. Tuňákové steaky prudce osmahneme, stačí 1 - 2 minuty z každé strany, uvnitř by měl tuňák zůstat krásně červený. Tuňáka kořeníme až na pánvi, kde ho osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a posypeme čerstvě nasekaným tymiánem.V průběhu opékání můžeme nechat máslo na kterém tuňáka opékáme provonět stroužkem česneku. Steak z tuňáka na tymiánu servírujeme s rýží, bramborovou kaší nebo cous-cousem a zeleninou ratatouille. Pečenáče sleď naložený ve speciálním nálevu 100 g 90 15, 11, 90 - 23 % 10 49,90 69,90 Tuňák filet Steak z tuňáka na Sumec s čočkou a estragonem 90 39,90 Původ - divoký odlov, FAO 27 Severovýchodní Atlantik 90 Sumec filet 100 g Má velmi jemné maso určené ke krátké tepelné úpravě a je považován za delikatesu. Tato ryba patří do čeledi platýsovitých ryb. Loví se pomocí dlouhých vlasců a ocitá se také v sítích vlečených po mořském dně. Dorůstá až do délky 4 m a může vážit až 300 kg. 100 g Latinsky: Reinhardtius hippoglossoides Původ - divoký odlov, FAO 27 Severovýchodní Atlantik Marinovaný sleď Halibut filet Křišťálové sledě 100 g 10,90