Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina, vína

Platnost od 22.10 .2014 do 18.11 .2014


Zvěřina, vína - strana 12










     

Zvěřina, vína - strana 12

O vo c e & z e le n in a JABLEČNÉ KAPSY (4 PORCE) 100 ml mléka 75 g cukru 1 vanilkový lusk 250 g marcipánu 4 cl amaretta 75 g sekaných mandlí 2 1 3 100 g rozinek namočených v rumu 1 balení listového těsta 1 velké červené jablko 1 vejce 4 Do silnostěnného hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a  dřeň z  vanilkového lusku a  přivedeme k  varu (1). Po malých částech a  za stálého míchání postupně přidáváme marcipán a přiléváme amaretto (2). Do vzniklého krému vmícháme rozinky naložené v rumu (3). Umyté jablko rozkrojíme na čtyři díly a odstraníme jádřinec. Na pánvi lehce opražíme mandle (4). 5 6 7 8 Listové těsto rozválíme na dva pláty. Jeden pomyslně rozdělíme na čtyři části, doprostřed každé z nich naklademe polévkovou lžící marcipánovou směs (5) a  položíme na ni čtvrtku jablka (6). Okolí potřeme rozšlehaným bílkem (7), vše překryjeme druhým plátem listového těsta (8) a prsty ho důkladně přitlačíme. 9 10 11 12 Nad každým jablkem vykrojíme ostrým nožem kříž (9) a těsto opatrně odkryjeme, aby během pečení mohla unikat vlhkost. Vrchní část těsta potřeme zbylým vejcem a posypeme praženými mandlemi (10). Rádýlkem rozdělíme těsto na čtyři díly (11) a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova (12) přibližně 15–20 minut. 12 cE1423_10-13.indd 12 EPIKURE 10/7/14 12:33 PM