Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina, vína

Platnost od 22.10 .2014 do 18.11 .2014


Zvěřina, vína - strana 5










     

Zvěřina, vína - strana 5

SRNEC Srnec obecný je nejrozšířenějším zástupcem čeledi jelenovitých v  Evropě. Vyskytuje se téměř po celém kontinentu vyjma středomořských ostrovů, Peloponésu a  Irska. Srnci žijí samotářsky nebo v  malých rodinných tlupách, větší skupiny lze spatřit obvykle jen během zimy. Poskytuje červenohnědé libové maso, které má ve srovnání s ostatními druhy zvěřiny jemnější chuť a je méně aromatické. Srnčí kýta nabízí jemné libové maso, které se hodí k  pečení či dušení vcelku, nakrájená na plátky se uplatní v podobě minutek. Srnčí plec se využívá zejména pro přípravu gulášů a ragú, lze ji také rozkrojit na plát a připravit jako roládu. Za nejušlechtilejší část je považován srnčí hřbet, který se obvykle peče vcelku. Dají se z něj rovněž připravit medailonky a používá se do paštik a terin. Při kombinování á í chutíí se lze inspirovat aktuální sezonou. Sáhnout můžete po dýni, která ve formě pyré poslouží jako netradiční příloha. Dobrou volbou jsou také houby či zelí, opomenout nelze ani ovoce – brusinky, jablka, hrušky, švestky, kdoule, meruňky či rybíz. MRAŽENÉ Srnčí kýta bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 335,00 385, 25* Lovecká sezona: Srnec: 16. 5. – 30. 9. Srna, srnče: 1. 9. – 31. 12. GRILOVANÝ SRNČÍ HŘBET V PÓRKU (6 PORCÍ) 1000 g vykostěného srnčího hřbetu 1 podélně rozkrojený pórek rozmarýn olivový olej sůl, pepř Srnčí hřbet očistíme a  nakrájíme na 6 dílů (1). Jednotlivé plátky pórku blanšírujeme v  osolené vodě a  poté je zprudka zchladíme v  ledové vodě. Maso osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a  na každý kousek položíme větvičku rozmarýnu (2). Připravené maso opatrně zabalíme do pórku a  svážeme kuchyňským provázkem (3). Balíčky grilujeme při střední teplotě přibližně 3 minuty z každé strany (4). Teplota jádra by měla být 60 °C. MRAŽENÉ Srnčí plec • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 219,00 251, 85* MRAŽENÉ Srnčí hřbet s kostí/bez kosti 1 2 3 4 • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg od 399,00 458, 85* MRAŽENÉ • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 159,00 182, 85* Uvedené artikly jsou k dispozici do vyprodání zásob. cE1423_02-09.indd 5 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Srnčí guláš 5 10/8/14 1:25 PM