Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina, vína

Platnost od 22.10 .2014 do 18.11 .2014


Zvěřina, vína - strana 6










     

Zvěřina, vína - strana 6

Ma so PRASE DIVOKÉ Divoká prasata patřila k  důležitým zdrojům obživy již v  mladší době kamenné. Kančí maso má tmavočervenou barvu, výrazné aroma a  je velmi šťavnaté. Oproti ostatní spárkaté zvěři obsahuje více tuku, ve srovnání s  běžným vepřovým je však pevnější, libovější a výživnější. Jednotlivé části kančího masa se připravují stejně jako vepřové. Krkovice se výborně hodí k  pečení, může se také zvolna dusit a  nakrájenou na plátky ji lze použít i  na přípravu minutek. Na kančí guláš je ideální plec, která se připravuje také vcelku pozvolným pečením v  troubě, namletou ji můžete využít k  přípravě ragú anebo netradičního burgeru. Maso z vykostěného boku se dobře hodí na guláše, ve formě plátu se používá pro přípravu rolády. MRAŽENÉ MRAŽENÉ Divočák – guláš • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 139,00 159, MRAŽENÉ Divočák – kýta bez kosti Divočák – hřbet bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 224,00 257, 309,00 355, 85* 60* 35* Divočák – svíčková MRAŽENÉ Lovecká sezona: Kňour a bachyně: 1. 8. – 31. 12. Sele a lončák (mládě ve věku 5–24 měsíců): 1. 1. – 31. 12. • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 319,00 366, 85* KANČÍ RAGÚ (6 PORCÍ) 1500 g kančí plece 1 cibule 150 g celeru 2 mrkve 1 pórek 4 řapíky celeru směs koření (čajová lžička celého pepře, 3 hřebíčky, 2 čajové lžičky jalovce, 3 snítky libečku, tymiánu a majoránky) 1 2 3 3 bobkové listy 2 celé skořice 1 polévková lžíce cukru 1 čajová lžička mleté papriky 2 polévkové lžíce rajčatové pasty 6 cl ginu 300 ml červeného vína Barolo 1250 ml silného masového vývaru 6 čajových lžiček brusinek 6 snítek petržele sůl, pepř 4 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky o  velikosti vlašského ořechu (1) a  zeleninu nahrubo. Libeček, tymián, majoránku, bobkové listy a skořici svážeme provázkem (2). Maso zprudka opečeme v silnostěnné nádobě (3) a odložíme stranou. Ve stejném hrnci orestujeme cibuli a celer, které posypeme lžící cukru. Přidáme mletou papriku a rajčatovou pastu a na mírném plameni necháme vše zkaramelizovat (4). 5 6 7 8 Směs zalijeme ginem, červeným vínem a masovým vývarem (5). Přidáme opečené maso, svazek bylin se skořicí a lžíci soli (6). Přiklopíme a  necháme dusit přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Přibližně 15 minut před koncem přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a pórek (7). Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme brusinky (8) a sekanou petržel. 6 cE1423_02-09.indd 6 EPIKURE Uvedené artikly jsou k dispozici do vyprodání zásob. 10/8/14 1:25 PM