Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina, vína

Platnost od 22.10 .2014 do 18.11 .2014


Zvěřina, vína - strana 7










     

Zvěřina, vína - strana 7

DANĚK Daněk evropský patří mezi nejstarší druhy divoké zvěře – ve střední a jižní Evropě se vyskytoval již před poslední dobou ledovou. Volně žijící stáda obývají řidší smíšené lesy, v současnosti většina daňčí zvěřiny na trhu pochází z farmových chovů v oborách. Velmi šťavnaté maso daňků má červenohnědou barvu a křehkou strukturu. Daňčí hřbet i kýta se hodí k pečení vcelku, naporcované se mohou také smažit či grilovat. Na guláše a  ragú se používá nejčastěji bok a  plec. Stejně jako u ostatních druhů zvěřiny lze zpracovat také vnitřnosti – samostatně či jako ingredienci do paštik a  terin. Játra i  ledvinky je nutné před přípravou zbavit tuku a žil. Lovecká sezona: Daněk evropský, daněla, danče: 16. 8. – 31. 12. MRAŽENÉ • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 145,00 166, MRAŽENÉ Daňčí kýta bez kosti Daňčí plec • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 75* • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 195,00 224, 25* 255,00 293, 25* MUFLON Mufloni jsou jedinými zástupci divoce žijících ovcí na našem území. Jejich původním domovem je Přední Asie, odkud se před několika tisíciletími dostali do oblastí Korsiky a Sardinie a poté do dalších částí Evropy. Dosahují maximální výšky 80 cm v kohoutku a jejich hmotnost se pohybuje v závislosti na věku a pohlaví mezi 12–50 kg. Nepřehlédnutelným poznávacím znamením muflonů jsou mohutné, šnekovitě stočené rohy (toulce). Mufloní maso stojí v  ústraní známějších druhů, gurmeti je však vysoce cení. Nejlepší kulinářský potenciál má velmi křehké a  šťavnaté maso z mladých kusů a muflončat. K minutkové úpravě se používá především maso z vykostěného hřbetu či kýty, na guláše, ragú a dušené pokrmy se skvěle hodí plec. Lovecká sezona: Muflon, muflonka, muflonče: 1. 8. – 31. 12. MRAŽENÉ MRAŽENÉ Mufloní guláš • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 139,00 159, MRAŽENÉ Mufloní kýta bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 85* ZAJÍC Zajíc polní je tradiční a  oblíbenou lovnou zvěří. Původně obýval stepi v  Evropě, západní Asii a  na severu Afriky. Uměle byl vysazen v Austrálii, na Novém Zélandu a  v  Jižní Americe. Vysoká poptávka způsobila značný pokles počtu kusů na evropském kontinentu, a většina produkce na trhu tak pochází z Argentiny či Uruguaye. Zaječí maso je libové, má červenohnědou barvu a  vyznačuje se výraznou chutí a  vůní. V  kuchyni ho lze zpracovat beze zbytku – hřbet na dušení, stehna na pečení, přední část na ragú, vnitřnosti na paštiku a kosti na vývar. Lovecká sezona: Běžný lov i s pomocí loveckých dravců: 1. 11. – 31. 12. Před sezonou výhradně loveckými dravci: 1. 9. – 31. 12. Po sezoně pouze odchytem: 1. 1. – 31. 1. MRAŽENÉ Mufloní plec • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg MRAŽENÉ Zaječí stehna s kostí Zaječí hřbet s kostí • původ: Argentina • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Argentina • vakuově baleno • cena za 1 kg 219,00 251, 325,00 373, 85* 189,00 217, archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH MRAŽENÉ Daňčí guláš 75* 35* 245,00 281, 75* Uvedené artikly jsou k dispozici do vyprodání zásob. cE1423_02-09.indd 7 7 10/8/14 3:33 PM