Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Zvěřina, vína

Platnost od 22.10 .2014 do 18.11 .2014


Zvěřina, vína - strana 8










     

Zvěřina, vína - strana 8

Ma so BAŽANT Bažant je nejprodávanějším druhem pernaté zvěře v Evropě. Pochází z Asie, vyskytuje se však po celém světě. Bažanti žijí v nížinách, na loukách, v polích a  v  zemědělských oblastech. Živí se semeny, plody, hmyzem a  larvami. Mladí bažanti dosahují hmotnosti 700–1300 g a  poskytují světlé, hrubě vláknité a velmi libové maso s jemným aroma. Nejchutnějšími částmi bažanta jsou stehna a  prsa, která se připravují nejčastěji pečená či dušená. Péci lze i  bažanta vcelku, například na kořenové zelenině, červeném víně, s  nádivkou či společně se sezonním ovocem, které mu dodá další chuť a šťavnatost. Bažantí maso se při tepelné úpravě snadno vysuší, proto ho před přípravou raději prošpikujte nebo obalte plátky slaniny. Lovecká sezona: Bažant obecný (kohout): 16. 10. – 31. 12. Kohout a slepice jen v bažantnicích: 16. 10. – 31. 1. MRAŽENÉ MRAŽENÉ MRAŽENÉ Bažant Bažantí prsa bez kosti Bažantí stehna s kostí • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Česká republika • vakuově baleno • cena za 1 kg 239,00 274, 104,00 119, 85* 90 94, 60* 14* 109, NADÍVANÝ BAŽANT 1 bažant (800 g) 200 g slaniny archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Na nádivku: 3 šalotky 150 g žampionů 2 řapíky celeru 400 g podušeného bílého zelí hrst opečených lískových ořechů 100 g bílého hroznového vína sůl, pepř bobkový list hřebíček šampaňské nebo kvalitní sekt Šalotky, žampiony a  celer nasekáme najemno (1) a  smícháme se zelím (2). Přidáme ořechy, hroznové víno a  vše ochutíme solí a trochou pepře (3). Bažanta omyjeme ve studené vodě, důkladně osušíme a  břišní dutinu naplníme zelnou směsí (4). Maso na povrchu osolíme, opepříme, poklademe bobkovými listy (5) a  obalíme slaninou (6). Zbylou nádivku vložíme do pekáče, položíme na ni bažanta a  zlehka ho posypeme drceným hřebíčkem (7). Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 45–60  minut. V  průběhu pečení podléváme maso šampaňským nebo sektem (8). Po vyjmutí z trouby z bažanta sejmeme slaninu, maso naporcujeme a podáváme (9). Vhodnou přílohou jsou pečené rozmarýnové brambory. 8 cE1423_02-09.indd 8 EPIKURE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Uvedené artikly jsou k dispozici do vyprodání zásob. 10/8/14 5:39 PM