Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 22.10 .2014 do 4.11 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Husí játra v sádle Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Husí játra: Mléko 1,5 % Husí játra mražená Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Husí sádlo: Mrkev praná Celer bulva Petržel kořenová Sůl kamenná Husí sádlo chlazené Doplňky: Cibulka lahůdková Chléb 750 g 750 g 150 g 5 g 0,1 g 8,63 Kč 74,85 Kč 1,64 Kč 0,02 Kč 0,03 Kč 100 g 100 g 50 g 10 g 500 g 0,79 Kč 2,09 Kč 1,05 Kč 0,04 Kč 38,50 Kč 100 g 800 g 4,45 Kč 15,84 Kč Cena za jednu porci** : 14,79 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 8+2 h 1. Játra vždy nakládáme do mléka, neboť mléko z nich odstraní typickou nahořklou příchuť. 2. Takto upravená játra zalitá v malé zavařovací sklenici s patentním víčkem můžeme věnovat i jako dárek. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH MRAŽENÉ 90 49, 57,39* 14 cF1423_01-16.indd 14 Husí játra nevykrmená původ: Maďarsko bal.: 500 g cena za 500 g 8,9010,24* Cibule lahůdková bal.: karton 20 svazků cena za 1 svazek při koupi kartonu 38,5044,28* Husí sádlo bal.: 500 g cena za 500 g 8.10.14 16:41 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava husích jater (cca 8 hodin): Játra očištěná od blan naložíme do mléka, nejlépe přes noc. Druhý den játra vyjmeme z mléka, osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a orestujeme na malém množství sádla tak, aby uvnitř zůstala růžová. Po opečení játra ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a necháme vychladnout. Vychlazená játra naskládáme do misky nebo sklenice. • Příprava sádla (cca 2 hodiny): Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Část sádla v kastrole rozpustíme a kořenovou zeleninu orestujeme dosklovata. Pak přidáme zbývající část sádla, snížíme příkon tepla a pozvolna v něm konfitujeme zeleninu. Tím sádlo dostane výbornou chuť. Nesmíme zapomenout na osolení sádla. Jakmile je zelenina měkká, kastrol se sádlem odstavíme z příkonu a ještě necháme asi 20 minut odležet. Poté sádlo přecedíme, zalijeme jím opečená játra a necháme vychladit. Chladná játra uchováme v chladničce. • Příprava doplňků (cca 3 minuty): Lahůdkovou cibuli omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka. • Servírování: Husí játra zalitá sádlem můžeme servírovat dvěma způsoby. Buď je servírujeme i se sklenicí, v mističce podáváme nakrájenou lahůdkovou cibulku a chléb uložíme do košíčku. Nebo z jater lžicí vykrojíme nok, který servírujeme na talíři společně s lahůdkovou cibulkou a krajíčkem chleba.