Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland : Francouzská kuchyně

Platnost od 30.10 .2014 do 5.11 .2014


Francouzská kuchyně - strana 17










     

Francouzská kuchyně - strana 17

čas na mušle! Slávky s omáčkou pesto Označení „ryby z trvale udržitelného rybolovu“ je zárukou, že jde o ryby ulovené v souladu se zásadou, že jich musí zbýt dost pro udržení druhu. Potřebujeme: 900 g slávek, 6 lžic nakrájené čerstvé bazalky, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu, 1 lžíci pražených piniových oříšků, 100 ml olivového oleje, 120 g strouhanky, sůl a pepř, lístky bazalky a plátky rajčat na ozdobu Postup: Slávky opláchneme a vydrhneme kartáčkem a odstraníme z nich případná byssová vlákna („vousy“). Ty, které nejsou uzavřené, nepoužijeme. Očištěné slávky vložíme do velkého hrnce s malým množstvím vody a vaříme pod pokličkou na silném ohni 3–4 minuty. Hrncem občas potřeseme a kontrolujeme, zda se již slávky otevřely. Po 4 minutách hrnec odstavíme a slávky, které se do té doby neotevřely, vyhodíme. Tekutinu slijeme a uschováme k dalšímu použití, slávky necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily slávky, přecedíme a vaříme tak dlouho, dokud jí nezůstane zhruba 1 lžíce. Potom ji přelijeme do mixéru, přidáme lístky bazalky, česnek, piniové oříšky a parmazán a rozmixujeme. Přidáme olivový olej a strouhanku, osolíme, opepříme a mixujeme, dokud se vše dobře nepromíchá. Slávky otevřeme, maso uvolníme od skořápky a prázdnou polovinu schránky vyhodíme. Omáčku pesto se strouhankou rozdělíme na slávky. Slávky rozložíme na plech a zapečeme pod předehřátým grilem; maso slávek musí být dobře prohřáté. Slávky upravíme na talíře a obložíme plátky rajčat a bazalkovými lístky. Pramen: Špalíček receptů – Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART Slávky (Mytilus spp.) chlazené, z trvale udržitelného rybolovu volná příroda FAO 27 – Severovýchodní Atlantik v prodeji po kusech nebo v balení po 1 kg 100 g 0% LEVNÉ! LEV LE VNÉSLEVA! ! 11,90 Oliheň velká (Loligo spp.) rozmrazená z volné přírody FAO 41 – Jihozápadní Atlantik FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 300 – 500 g 100 g 0% LEVNÉ! LEV LE VNÉSLEVA! ! 41,90 Krevety růžové 40/60 (Penaeus spp.) chlazené aquakultura Ekvádor 100 g Kaufland servis: Rybu Vám rádi připravíme! U našeho rybího obslužného pultu Vám naše rybí speciality na přání nafiletujeme, naporcujeme a zabalíme do termosáčku. Rybí speciality si tak přinesete domů čerstvé a ušetříte navíc čas i v kuchyni. Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. AJV17 / - Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. 0% LEVNÉ! LEV LE VNÉSLEVA! ! 33,90