Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland : Francouzská kuchyně

Platnost od 30.10 .2014 do 5.11 .2014


Francouzská kuchyně - strana 33










     

Francouzská kuchyně - strana 33

RECEPTY Vaříme francouzsky s naší nabídkou Řeřichová polévka Potřebujeme: • 30 g másla • 1 cibuli, nakrájenou nadrobno • 250 g brambor, nakrájených na kostky • 625 ml kuřecího vývaru • 2 krabičky řeřichy • 125 ml smetany • 125 ml mléka • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek • 2 lžíce nakrájené pažitky Postup: Ve  velkém hrnci rozpustíme máslo a  přidáme cibuli. Hrnec přiklopíme a  zmírníme teplotu. Cibuli necháme změknout, ale nedovolíme, aby zhnědla. Přidáme brambory a vývar a povaříme 12 minut, aby brambory změkly. Přidáme řeřichu a povaříme 1 minutu. Hrnec odstavíme a než polévku přelijeme do mixéru, necháme ji trochu vychladnout. Polévku pak rozmixujeme na  hladký krém a  přelijeme do  čistého hrnce. Polévku pomalu přivedeme k varu a vmícháme mléko a  smetanu. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a  pepřem. Krém ohřejeme, ale nevaříme. Před podáváním ozdobíme pažitkou. Pramen a foto: Skvělá chuť Francie, Nakladatelství PERFEKT Plněná zelenina Potřebujeme: • 2 malé lilky, podélně rozpůlené • 2 malé cukety, podélně rozpůlené • 4 rajčata • 2 červené papriky, podélně rozpůlené a bez semen • 4 lžíce olivového oleje • 4 červené cibule, nakrájené • 2 stroužky prolisovaného česneku • 250 g mletého vepřového masa • 250 g mletého hovězího masa • 50 g rajčatového protlaku • 80 ml bílého vína • 2 lžíce nakrájené petrželky • 50 g nastrouhaného parmazánu • 80 g strouhanky Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C (plynovou troubu na stupeň 4). Velký plech vymažeme olejem. Z lilku a cukety lžící vybereme dužninu tak, aby podle okrajů kousek zbyla a náplň nevytékala. Dužninu nakrájíme nadrobno. Špičky rajčat odkrojíme a odložíme stranou. Lžící vybereme dužninu i  z  rajčat. Prýštící šťávu schraňujeme do  mísy. Rajčatovou dužninu nakrájíme nahrubo. Všechnu zeleninu včetně rozpůlených paprik vyrovnáme na  plech. Okraje cukety a  lilku zlehka potřeme olejem. Na plech nalijeme asi 125 ml vody, vše vložíme do trouby a lehce opečeme. Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi a 3 minuty smažíme cibuli a česnek. Přidáme hovězí i vepřové maso a opékáme 5 minut, aby zhnědlo. Slepené kousky masa od sebe oddělíme vidličkou. Přidáme nakrájený lilek a cuketu a dusíme další 3 minuty. Přidáme rajčatovou dužninu a  šťávu, rajčatový protlak a  víno. Za  občasného míchání vaříme 10 minut. Pánev odstavíme a vmícháme petrželku, parmazán a  strouhanku. Ochutíme solí a  pepřem. Lžící pak směsí naplníme opečenou zeleninu. Rajčata opět přiklopíme odkrojenými špičkami. Naplněnou zeleninu zakapeme zbývajícím olejem a  pečeme dalších 45 minut, aby zelenina změkla. Pramen a foto: Skvělá chuť Francie, Nakladatelství PERFEKT Řeřichu a červenou papriku naleznete tento týden v nabídce OD Kaufland! RECEPT