Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 5.11 .2014 do 18.11 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Pečený kapr se zeleninou Suroviny na 10 porcí: Maso: Kapr půlený, čerstvý Mouka hladká Máslo 82 % Sůl mořská šupinatá, Maldon Příloha: Horeca Select Slanina anglická Mrkev Celer bulva Petržel kořenová Pórek Sůl mořská šupinatá, Maldon Máslo 82 % 2500 g 100 g 170 g 3 g 347,50 Kč 1,10 Kč 18,29 Kč 1,00 Kč 400 g 200 g 200 g 200 g 100 g 3 g 120 g 43,60 Kč 1,58 Kč 3,18 Kč 3,78 Kč 1,99 Kč 1,00 Kč 12,91 Kč Cena za jednu porci** : 43,59 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 35 min Tipy kuchaře: 1. Do zeleniny můžeme přidat bylinky – listovou petržel, libeček, tymián. 2. Na opékání ryby je vhodná pánev s těžkým dnem, aby držela správnou stálou teplotu. 3. Podle jasně červené barvy žaber se pozná čerstvost kapra. Jitka Ulih Jitk Ulihrachová h á archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO Kapr obecný půlený s kůží 139,00159,85* 14 cF1424_01-16.indd 14 lat.: Cyprinus carpio vel.: 400–600 g/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg Mořská sůl 399,00458,85* Maldon bal.: 1,5 kg cena za 1,5 kg Kořenová zelenina 8,9010,24* druhy: celer bulvový, řepa, petržel bal.: síť 5 kg cena za 1 kg od archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j ilustrativní. Ověřte si prosím p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava kapra (cca 15 minut): Půlky kapra nejdříve zbavíme šupin. Postupujeme od ocasu k hlavě. Na tuto práci použijeme škrabku na ryby. Následně kapra omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a nakrájíme na porce. V nejvyšším místě porce je dobré kůži 2× naříznout. Maso se lépe propeče a porce dobře přilne k pánvi. Říká se tomu „cizelování“. Jednotlivé porce kapra lehce osolíme, posypeme moukou, aby se nám při opékání nelepila kůže na pánev a vytvořila se nám pěkně křupavá kůrka. Pánev necháme řádně nahřát, pak porce opečeme kůží dolů dozlatova a necháme dopéci v troubě na 180 °C asi 8 minut – podle velikosti porce. • Příprava zeleniny (cca 20 minut): Očištěnou zeleninu nakrájíme na pravidelné nudličky 5 cm dlouhé, 3 mm široké. Na výpeku z ryby orestujeme slaninu nakrájenou na dlouhé nudličky a postupně přidáváme zeleninu. Od nejtvrdší až po tu měkkou. Vše pěkně orestujeme na skus. Jakmile je zelenina připravena, ochutíme ji solí a zjemníme máslem. • Servírování: Porce opečeného kapra podáváme na nahřátém talíři, přelité rozpuštěným máslem. K levé straně naaranžujeme orestovanou ochucenou zeleninu. 22.10.14 12:15 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky