Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 5.11 .2014 do 18.11 .2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Pečená šunka na medu Suroviny: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Název položky Maso: Horeca Select Šunka na kosti Horeca Select Hřebíček celý Marináda: Med květový Marmeláda meruňková Pomeranče (na šťávu) Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná Hořčice dijonská, francouzská Horeca Select Nové koření Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 10000 g 10 g 1 049,00 Kč 4,65 Kč 300 g 100 g 200 g 200 g 10 g 100 g 0,5 g 0,5 g 0,5 g 39,89 Kč 4,99 Kč 4,85 Kč 2,18 Kč 0,04 Kč 14,61 Kč 0,20 Kč 0,62 Kč 0,17 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 4h • Příprava šunky (4 hodiny): Šunka se musí k tepelné úpravě připravit tak, že kůži ponecháme pouze u kyčelního kloubu, kde ji ozdobně nakrojíme v šířce asi 5 cm. Zbývající kůži rukou odstraníme a tuto bílou tučnou plochu přesně rozměříme a poté špičkou nože nakrojíme na pravidelné čtverce, do kterých zapícháme hřebíček. Takto připravenou šunku potíráme marinádou a pozvolna pečeme na 150 °C po dobu 3 hodin, v závěru dopékáme na 180 °C asi 20 minut. Na jádře masa by měla být teplota 70 °C. Zbylou marinádu použijeme jako omáčku při servírování šunky. Abychom měli jistotu, že je šunka propečená až na jádro masa, je dobré do ní píchnout sondu z teploměru. • Příprava marinády (cca 15 minut): Do kastrůlku si dáme med, šťávu z pomeranče, koření, hořčici, meruňkovou marmeládu a na jemno nakrájenou oloupanou cibuli. Marinádu převaříme, ochutíme solí a přecedíme. Tuto marinádu nanášíme štětcem na šunku i během tepelné úpravy. • Servírování: Šunku na kosti krájíme na tenké plátky přes vlákno, používáme speciální nůž k tomu určený a dvouzubou vidličku, kterou pouze maso při krájení přidržujeme, ale do masa NEPÍCHÁME. Řez je čistý, hladký. Tipy kuchaře: 1. Tato úprava je vhodná pro větší akce, cateringy nebo rauty. Počet porcí určuje váha celé šunky. Obvykle počítáme 150–200 g na porci, při rautech až 300 g na osobu dle skladby ostatních pokrmů. 2. Šunka se krájí před hosty a je usazena do speciálních kleští na šunku. Aby nevychladla, je nahřívána speciálními lampami. Jitka Ulih Jitk Ulihrachová h á šéfkuchař MAKRO/METRO Profesní vstupenka Výstavištì È.Budìjovice 13.-15.11.2014 ozvání p é n è e e srd O dennì 10.00 - 18.00 Pøijmìt R K A M expozice ì v ìtiboj" ì t p š v ý á k s n ø k ha Organizuje : RO kuc K A M GASTROFEST, " e ž ì Vladimír Tùma, è. 506 www.gastrofest.cz ské sout r Z o i u n n u o j l i a v a p v gastrofest@seznam.cz cF1424_01-16.indd 15 22.10.14 12:16