Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 19.11 .2014 do 2.12 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Cena za jednu porci** : 4000 g 40 g 200 g 300 g 275,60 Kč 0,18 Kč 21,52 Kč 17,55 Kč 500 g 200 g 150 g 120 g 150 g 300 g 150 g 10 g 15 g 0,1 g 12,79 Kč 2,16 Kč 16,14 Kč 1,79 Kč 16,35 Kč 89,93 Kč 7,65 Kč 0,04 Kč 1,80 Kč 0,07 Kč 450 g 41,39 Kč 50,49 Kč Tipy kuchaře: 1. Menší drůbež nadíváme pod kůži, lépe se pak porcuje. 2. Nádivku ke krůtě pečeme ve formách či pekáčích zvlášť, protože než by se v dutině Petr P t Stádník Stád ík břišní upekla, bylo by šéfkuchař MAKRO/METRO maso příliš vysušené a nádivka rozmáčená. Následné porcování by bylo obtížné. 3. Při porcování drůbeže krájíme z každé části kousek, z prsou i ze stehen. Nádivku podáváme jako přílohu. Obtížnost: Pracovní postup: 3,5 h • Příprava masa (cca 210 minut): Krůtu důkladně prohlédneme, popřípadě odstraníme zbytky peří. Poté ji omyjeme, osušíme a masité části, prsa a stehna, protkneme klínky slaniny. Na povrchu i v dutině břišní ji osolíme. Aby po upečení měla pěkný tvar, zdrezírujeme jí běhy (svážeme) potravinářským provázkem. Přeložíme ji na pekáč, páteří dolů a vložíme do předehřáté trouby nebo konvektomatu a pečeme na 160 °C do měkka. Během pečení krůtu přeléváme výpekem a podléváme teplou vodou. Výpek uchováme pro servírování. • Příprava nádivky (cca 60 minut): Žloutky oddělíme od bílků. Žemli natrháme na větší kusy, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Otrhané lístky petržele překrájíme a přidáme k žemli. Vařené kaštany upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem. Upečené kaštany se rozvoní. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme do sklovata společně s nakrájenou slaninou. Žloutky vyšleháme do pěny společně s máslem a ochutíme muškátovým oříškem a solí. Vyšlehané žloutky, pečené kaštany a orestovanou slaninu smícháme s žemlí. Nakonec přidáme z bílků vyšlehaný pevný sníh a opatrně směs smícháme. Připravenou nádivku pečeme v pekáči, který vyložíme pečicím papírem. Pečeme na 165 °C do zlaté barvy. Nádivka musí být propečená, na povrchu je křupavá. • Servírování: Celou pečenou krůtu připravujeme při větších akcích, kde ji krájíme na porce přímo hostům, spolu s nádivkou. Jako doplněk můžeme podávat nakládané brusinky spolu s přírodním výpekem. MRAŽENÉ archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Rohlík, Houska 90 68, 79,24* 14 cF1425_01-16.indd 14 Krůta původ: Francie cena za 1 kg 10 1, 1,27* nebalené bal.: 60× 43 g, 43 g, 40× 43 g cena za 1 ks od 69,9080,39* Brusinky bal.: 760 g cena za 760 g 5.11.14 13:58 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Krůta mražená Sůl kamenná Máslo 82 % Slanina bez kůže Kaštanová nádivka: Rohlík, houska Mléko 1,5 % Máslo 82 % Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Anglická slanina Kaštany jedlé, vařené Vejce Sůl kamenná Horeca Select Petržel hladkolistá Horeca Select Muškátový oříšek Doplněk: Aro Brusinky sterilované ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky