Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Zabijačkové hody

Platnost od 20.11 .2014 do 26.11 .2014


Zabijačkové hody - strana 9










     

Zabijačkové hody - strana 9

Pultový prodej ČERSTVÁ NEBO UZENÁ RYBA? – KAŽDÁ JE DOBRÁ. V Globusu naleznete velký výběr ryb a rybích výrobků. Jejich konzumace je důležitá pro lidské zdraví. Nemusíte si vychutnávat jen rybu čerstvou, ale i uzenou. Uzená ryba je vhodná pro přímou konzumaci, tepelné úpravy i přípravu pokrmů studené kuchyně. Jejím zakoupením šetříte svůj čas. Někteří lidé mají obavy z konzumace uzených ryb, ale veškeré nabízené uzené ryby procházejí pravidelnou kontrolou a nebyly zjištěny žádné hodnoty, které by nás měli před jejich konzumací varovat. U lahůdkového pultu zakoupíte uzenou makrelu, kapra, pstruha, ale i pangasia, tolstolobika, pražmu, lososa i tuňáka. Makrela uzená 100 g - 15 % 10,90 Uzený pstruh 100 g 12,90 24,90 28,90 Kapr uzený podkovy 100 g 19,90 Uzený tuňák steak libové maso s nízkým obsahem tuku, vhodná konzumace nakrájený na  tenké plátky 100 g - 13 % Tuňák filet Tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares) je jednoznačně nejkvalitnější dostupný tuňák v Evropě. Mezi čerstvým filetem z tuňáka a konzervou vězí skutečně propastný rozdíl. Přesvědčte se a ochutnejte pravého tuňáka, uloveného v čistých mořích okolo ostrova Srí Lanka. 100 g 44,90 51,90 - 13 % 69, 90 Halibut filet maso halibuta je velmi jemné a určené ke krátké tepelné úpravě. Toto maso je považováno za delikatesu. Tato ryba pochází z divokého odlovu. Loví se pomocí vlečných sítí v severním Atlantiku. 100 g 79,90 44,90 49,90 - 10 % Tilapie filet 29,90 Okoun nilský filet 32,90 jedná se o sladkovodní rybu. Tilápie patří mezi méně tučné ryby, filety jsou bez kůže a kostí a proto jsou velmi vhodné i pro ty nejmenší strávníky. 100 g - 12 % È ý Grilovaný okoun nilský filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme. Na gril naskládáme připravené filety ryby a lehce rozmáčknuté stroužky česneku, tymián a jarní cibulku. Rybu v průběhu grilování otočíme. Na omáčku nejprve orestujeme šalotku s česnekem a najemno nakrájenou chilli papričkou. Přidáme tymián a zeleninový vývar. Necháme trochu provařit a přidáme krájená loupaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme pozvolna podusit. Podáváme nejlépe s bramborami nebo rýží. jsou bez kůže a vykostěné, mají nízký obsah tuku a vyznačují se velmi jemnou chutí, z toho důvodu se raději vyvarujte výrazného kořenění, filety lze smažit na přírodní způsob, zapékat, grilovat nebo připravovat na páře 100 g 36,90 - 10 %