Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland : Aktuální leták Kauflandu

Platnost od 27.11 .2014 do 3.12 .2014


Aktuální leták Kauflandu - strana 29























































     

Aktuální leták Kauflandu - strana 29

RECEPTY Kuchyňské žonglování s pomeranči Čokoládová pěna s chilli a pomerančem Potřebujeme: Více najdete na • 150 g tmavé čokolády • 150 ml smetany www.kaufland.cz/ • 2 pomeranče • 1/4 lžičky chilli koření • 2 cl pomerančového likéru (např. Cointreau) recepty Postup: Čokoládu rozpustíme a  rozmícháme ve  smetaně spolu s chilli kořením. Přendáme do  zakryté nádoby a vychladíme přes noc. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na klínky, odstraníme bílou blanku a necháme krátce marinovat v pomerančovém likéru. Čokoládovou smetanu se šlehačkou vyšleháme v robotu s metlou do tuhé pěny, ze které na talíř formujeme větší nočky. Podáváme s marinovanými dílky pomeranče. Pečené ovoce Potřebujeme: • máslo na potření alobalu • 2 jablka • 2 banány • 2 pomeranče • 2 lžíce cukru krupice • 2 lžíce pomerančového likéru nebo pomerančové šťávy • 2 lžíce mandlových vloček Postup: Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové trouby stupeň 9). Alobal nastříháme na 4 velké čtverce a mírně potřeme máslem. Jablka nakrájíme na  čtvrtky a  vykrojíme z  nich jádřince (neloupeme), potom z  nich nakrájíme klínky. Banány oloupeme a  nakrájíme na  plátky. Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a z dílků odstraníme tenké průhledné slupky. Ovoce dáme do mísy, posypeme cukrem, přelijeme pomerančovým likérem nebo pomerančovou šťávou a přidáme mandle. Důkladně promícháme. Ovoce rozdělíme na čtverce alobalu a pevně zabalíme do úhledných balíčků. Balíčky rozložíme na plech a pečeme 10 minut. Potom balíčky přemístíme na talíře, trochu je otevřeme a podáváme. Pramen a foto: Rychle a snadno, Nakladatelství SLOVART Celozrnné těs toviny s fenyklem a pomerančovou omáčkou Hovězí plátky s pomerančovou omáčkou Potřebujeme: • 2 velké lk pomeranče • 25 g (1 llžíci) másla l • 4 plátky l k h hovězí svíčkové k (zhruba h b po 180 g) • sůl a pepř • 6 lžic hovězího vývaru • 1 lžíci octa aceto balsamico • lístky hladkolisté petrželky na ozdobu Postup: Škrabkou na zeleninu vytvoříme několik hoblinek z kůry z dobře omytého pomeranče (nebo BIO pomeranče). Pomeranče pak nakrájíme na půlky, ukrojíme z nich 4 plátky a ze zbytku vymačkáme šťávu. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm na středním ohni 1–2 minuty na každé straně plátky masa. Přeneseme je na talíř, osolíme a opepříme a udržujeme teplé. Do šťávy na pánvi vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme hovězí vývar a ocet. Omáčku zvolna vaříme 2 minuty, osolíme a opepříme, pak do ní vrátíme plátky masa a prohřejeme je (zhruba 2 minuty). Na nahřáté talíře upravíme plátky pomeranče a plátky masa, obložíme je hoblinkami pomerančové kůry a lístky petrželky, přelijeme omáčkou a podáváme. Pramen a foto: Rychle a snadno, Nakladatelství SLOVART Pomeranče naleznete tento týden v nabídce OD Kaufland! RECEPTY Více najdete na www.kaufland.cz/ recepty Potřebujeme: • 500 g celozrnných těstovin • 4 menší bulvy fenyklu • 3 pomeranče • 2 šalotky • 200 ml zeleninového vývaru • 100 ml smetany • 1 lžíci másla • 1 lžíci citronové šťávy • 1 lžíci nasekaných lístků citronového tymiánu • sůl • pepř • cukr Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v silněji osolené vodě. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na klínky a odstraníme bílou blanku. Fenykl očistíme a nakrájíme na proužky. V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme fenykl, osolíme, zalijeme vývarem a podusíme asi 10 až 15 minut do změknutí. Na konci vmícháme smetanu a dochutíme citronovou šťávou, solí, cukrem, pepřem a citronovým tymiánem. Nevaříme, pouze krátce prohřejeme. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme s dušeným fenyklem a podáváme s dílky pomeranče.