Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 3.12 .2014 do 16.12 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Terina z jater Foie gras s hruškou a medovou hořčicí Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Cena za jednu porci** : 700 g 300 g 1000 g 50 g 0,5 g 30 g 622,30 Kč 59,56 Kč 11,20 Kč 32,79 Kč 0,17 Kč 0,36 Kč 250 g 100 g 100 g 4,97 Kč 1,89 Kč 500 g 150 g 150 g 50 g 0,5 g 0,25 g 40 g 1 g 9,95 Kč 2,83 Kč 400 g 50 g 70,92 Kč 6,65 Kč 30 g 0,5 g 4,31 Kč 0,15 Kč 6,66 Kč 0,05 Kč 0,12 Kč 1,44 Kč 0,01 Kč 83,63 Kč Tipy kuchaře: 1. Játra Foie gras jsou velmi lahodná, mohou se konzumovat marinovaná i bez tepelné úpravy. 2. Marinovaná játra můžeme použít i na aperitivky nebo finger food. 3. Husí i kachní játra jsou výborná grilovaná. Musíme mít však velmi dobře nahřátý gril, a játra necháme pouze rychle zkaramelizovat. Při nízké teplotě se nám rozpustí, protože obsahují samý tuk. Obtížnost: Pracovní postup: Předpříprava: Příprava: 12 h 2 h 20 min • Příprava masa (cca 140 minut): Játra Foie gras nejdříve na 2 hodiny namočíme do mléka. Poté je vyjmeme na pečicí papír, seřízneme na povrchu a špičkou nože a rukou z nich odstraníme blány, ochutíme solí a pepřem a necháme lehce zatuhnout. Zatuhlé pak nakrájíme na kusy cca 2 × 2 cm a zalijeme portským vínem, koňakem, necháme nejméně 12 hodin marinovat. Marinovaná játra vyjmeme, necháme částečně okapat a pečlivě je napěchujeme do připravené formy, kterou si vyložíme pečicím papírem. Zbylou marinádu nalijeme na povrch. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 280 °C a pečeme asi 7 minut. Pak terinu vyjmeme, odebereme vypečený tuk, opět terinu vmáčkneme do formy a necháme ztuhnout. Po vychladnutí terinu vyjmeme z formy a krájíme na porce. Při krájení nůž namáčíme do horké vody, abychom měli hezky hladký řez. • Příprava chipsu (cca 20 minut): Omytou hrušku nakrájíme na tenké plátky, které asi 1 minutu povaříme v cukrovém rozvaru, který jsme si připravili z cukru a vody. Pak chipsy osušíme, položíme na silikonový plát, pocukrujeme moučkovým cukrem a pečeme na 150 °C přibližně 9–12 minut. Chips tak neztratí svou barvu. Upečený chips necháme zchladnout a použijeme ho při servírování. • Příprava marinované hrušky (cca 40 minut): Omytou hrušku rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme ji na výseče. Z cukru, vody, bílého vína, koření a citronové šťávy si svaříme ochucený sirup, do něhož vložíme hrušky a necháme je asi půl hodiny marinovat. • Příprava medové hořčice (cca 5 minut): Hrubozrnnou hořčici v misce smícháme s medem. Konzistence je hustě tekoucí. • Servírování: Na chladný talíř dáme porci teriny, doplníme ji naaranžovanou medovou hořčicí, marinovanou hruškou, hruškovým chipsem, snítkou shiso a lístkem salátu frisée. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Hrušky zelené 889,00 1 022,35* 14 cF1426_01-16.indd 14 Husí játra – Foie gras původ: Maďarsko vakuově baleno cena za 1 kg 148,90180,17* Don Pablo Porto Tawny, Ruby bal.: 750 ml cena za 750 ml 18,9021,74* vel.: příčný průměr 60+ mm odrůdy: Triumph, Durondeau původ: Belgie bal.: karton 12 kg cena za 1 kg 19.11.14 15:30 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Husí játra Foie gras chlazená Víno portské, červené Mléko 1,5 % Koňak Horeca Select Pepř černý, celý Sůl mořská Hruškový chips: Hruška čerstvá Aro Cukr krupice Voda Marinovaná hruška: Hruška čerstvá Aro Cukr krupice Voda Víno bílé, suché Horeca Select Skořice celá Horeca Select Hřebíček Citron (na šťávu) Sůl kamenná Medová hořčice: Hrubozrnná hořčice Francie Med Doplňky: Frisée bělené Shiso červené ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky