Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 17.12 .2014 do 31.12 .2014


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Pečený dančí hřbet s podzimní zeleninou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Dančí hřbet bez kosti Olej olivový extra panenský Sůl Maldon Pyré z dýně: Dýně Hokkaido Horeca Select Brambory, varný typ C Sůl hrubozrnná Máslo 82 % Sůl Maldon Zelenina: Olej olivový extra panenský Celer bulva Mrkev Tuřín Mladá řepa Šalotka Celer řapíkatý Sůl Maldon Šťáva: Telecí demi-glace, vlastní výroba Slanina sušená (pršut bok) Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Hřebíček Pálenka anýzová (Pastis) Sůl kamenná Horeca Select Majoránka čerstvá Máslo 82 % 2000 g 70 g 7 g 1 158,00 Kč 8,82 Kč 2,80 Kč 1000 g 400 g 400 g 130 g 10 g 59,90 Kč 3,16 Kč 6,76 Kč 13,99 Kč 4,00 Kč 700 g 300 g 200 g 250 g 300 g 150 g 200 g 3 g 88,19 Kč 4,77 Kč 1,58 Kč 24,95 Kč 2,67 Kč 5,39 Kč 14,36 Kč 1,20 Kč 100 g 150 g 1 g 0,5 g 90 g 4 g 5 g 100 g 57,24 Kč 31,49 Kč 0,35 Kč 0,23 Kč 38,44 Kč 0,02 Kč 0,79 Kč 10,76 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 4,5 h • Příprava masa (cca 4 hodiny): Dančí hřbet očistíme od povrchových blan, zdrezírujeme jej provázkem a vložíme do sáčku. Přidáme k němu část zeleniny (celer, mrkev, tuřín, šalotku a řapíkatý celer) nakrájenou na silnější plátky, dále celý hřebíček, trochu Pastisu a olivového oleje. Vše pečlivě zavakuujeme, vložíme do předehřátého sous-vide a tepelně upravujeme při 58 °C asi 3–4 hodiny. Čas úpravy závisí na tloušťce hřbetu. Poté maso vyjmeme, zbavíme provázku, osušíme a na oleji opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme. Prohřáté maso krájíme až při vlastním servírování. • Příprava konfitované zeleniny (cca 30 minut): Zbývající část zeleniny vložíme do kvalitního olivového oleje, který přivedeme k teplotě cca 80 °C a konfitujeme (každý druh zvlášť), abychom dosáhli Cena za jednu porci** : stejné měkkosti. Měkkou zeleninu stáhneme z příkonu tepla a necháme ji v oleji vychladnout. • Příprava noků a pyré (cca 80 minut): Oloupanou dýni nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme na 180 °C doměkka. Omyté brambory na vrchní straně nakrojíme, položíme je do pekáče na vrstvu hrubozrnné soli a pečeme také na 180 °C doměkka. Upečené brambory lžicí vydlabeme a obsah prolisujeme. Upečenou dýni rovněž prolisujeme, vložíme do mísy, přidáme brambory, osolíme a pomocí šlehače promícháme. Postupně přidáváme kousky vychlazeného másla a trochu olivového oleje z konfitované zeleniny, aby bylo pyré pěkně lesklé, nicméně stále drželo správnou tužší konzistenci. Část odebereme na noky a zbytek rozmixujeme s máslem a olivovým olejem do jemného pyré. • Příprava slaniny (cca 12 minut): Vychlazenou slaninu nakrájíme na plátky o síle 1 mm. Vložíme je na pečicí papír, přikryjeme další vrstvou pečicího papíru a zatížíme plechem se závažím. Pečeme v troubě na 170 °C asi 12 minut. Slaninu odebereme z plechu a za tepla nakrájíme na kousky. • Příprava šťávy (cca 5 minut): Na olivovém oleji z konfitované zeleniny orestujeme na nudličky nakrájenou šalotku, přidáme trochu medu a rozpustíme jej. Maso vyjmeme z vakuovacího sáčku a osušíme ubrouskem. Šťávou z masa zalijeme šalotku a zredukujeme. Dochutíme solí, přidáme telecí demi-glace, lístky čerstvé majoránky a povaříme. Nakonec šťávu zjemníme kousky vychlazeného másla a přecedíme. • Servírování: Na nahřátý talíř vložíme lžíci dýňového pyré, na něj uložíme nok, k němu do řady naskládáme konfitovanou zeleninu s opečenou slaninou. K pravé straně nalijeme připravenou šťávu a naaranžujeme řezy opečeného hřbetu daňka. Nakrájené medailonky hřbetu osolíme mořskou solí, popřípadě opepříme čerstvě mletým pepřem. DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB MRAŽENÉ Dančí hřbet bez kosti 579,00665,85* cF1427_01-16.indd 15 původ: Česká republika – lovená zvěř vakuově baleno cena za 1 kg 49,9057,39* Dýně Hokkaido bal.: 1 ks cena za 1 kg 49,9057,39* Tuřín bal.: sáček 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 153,98 Kč 15 3.12.14 12:22