Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Vánoční slevy kosmetiky

Platnost od 17.12 .2014 do 24.12 .2014


Vánoční slevy kosmetiky - strana 4



















































     

Vánoční slevy kosmetiky - strana 4

Zdravím Vás, milé čtenářky a milí čtenáři Billa letáku. Jmenuji se Karolína Kamberská a ráda se s Vámi po třináct sobotních podvečerů setkávám ve svém pořadu o vaření na TV Prima, vždy od 18.00 hod. Každý týden se s Vámi na tomto místě dělím o jeden ze svých domácích receptů na jídla, která jsem v pořadu vařila. Dnes jsem pro Vás přichystala předvánoční inspiraci – recept na kapra s perníkovou krustou a bramborovo-mrkvovou mačkanicí. Jde o tradiční staročeský recept kombinující chuť perníku a rybího masa, který se může stát zajímavou alternativou smaženého kapra. Těším se na naše společná setkání u mého pořadu v televizi Prima. Vaše Karolína Kapr s perníkovou krustou a bramborovo-mrkvová mačkanice Ingredience Kapr s perníkovou krustou 4 porce kapra s kůží sůl a mletý pepř 4 lžíce másla 5 lžic strouhaného perníku Ingredience Bramborovo-mrkvová mačkanice 400 g brambor sůl 300 g mrkve 2 lžíce másla 1 lžička cukru nebo medu mletý pepř „NEDOTIŠTĚNÁ, SVAŘENÁ“ VERZE „HLADKÁ, NESVAŘENÁ“ VERZE Příprava: Porce kapra osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla (můžete použít i olej), pak na ni položte porce kapra kůží dolů. Pečte je několik minut – až do chvíle, kdy maso zbělá do 2/3 výšky. Mezitím zpracujte prsty v misce perník se zbylými dvěma lžícemi másla na drobenku. Přendejte porce ryby z pánve do pekáčku. Položte je neopečenou stranou dolů, PÍSMO BAREVNÁ PALETA, RGB polijte šťávou z pánve a posypte drobenkou. Pečte 8 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Působením soli a oleje nejmenší kostičky změknou. Při jídle dávejte pozor, kapr má záludné ypsilonové kůstky. Bello Pro — http://www.underware.nl/fonts/bello/preface Bramborovo-mrkvová mačkanice: Brambory překrájejte a dejte vařit do osolené vody. Mělo by jí být jen tolik, aby byly sotva ponořené. Kdyby se vařily ve větším množství vody, jen by to zbytečně ředilo jejich chuť. Očištěnou mrkev pokrájejte na větší kousky a přidejte ji k polovařeným bramborám, asi po 10 minutách od počátku varu. Dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená i mrkev, a vařte dalších 10 minut doměkka. Vodu slijte a do hrnce k bramborám a mrkvi přidejte máslo a cukr nebo med. Osolte a promíchejte. Pak obsah hrnce rozšťouchejte na vláčnou, ale hrubší kaši s patrnými kousky mrkve a brambor. Nezapomeňte ji ochutnat a přirozenou nasládlost mačkanice vyladit solí a pepřem. Signika — http://fontfabric.com/signika-font/ Více receptů na www.billa.cz RECEPT ZAPEČENÉ KRŮTÍ NUDLIČKY SUROVINY 600 g krůtích nudliček Čerstvá porce 200 g těstovin farfalle Combino sůl 100 g žampiónů POSTUP -21% Vepřová kýta v celku cena za 1 kg, velké balení dříve 139,90 -16% Vepřová krkovice s kostí cena za 1 kg dříve 119,90 109 90 99 90 -25% Vepřové řízky cena za 1 kg dříve 174,90 -12% Mělněné maso vepřové 600 g dříve 79,90 Žampiony, cibuli a česnek očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a žampiony na menší kousky. Rozpálíme kastrol, do kterého nalijeme trochu olivového oleje. Nakrájenou zeleninu a žampiony krátce orestujeme. 129 90 TEXTURA 69 90 NÁZVY EPIZOD – BELLO PRO, KAPITÁLKY 1 kg = 116,50 Kč -31% Vepřový steak z krkovice bez kosti cena za 1 kg dříve 189,90 -16% Kachna chlazená celá, půlená cena za 1 kg dříve 119,90 129 90 99 90