Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Vánoční otevírací doba Globus 2014

Platnost od 18.12 .2014 do 24.12 .2014


Vánoční otevírací doba Globus 2014 - strana 9



















































     

Vánoční otevírací doba Globus 2014 - strana 9

Sváteční nabídka ovoce a zeleniny EXOTICKÉ OVOCE Festival chutí a barev Fíky čerstvé 1 ks Granátové jablko Barva těchto kulatých plodů, velkých v průměru až 12 cm, se pohybuje od žluté až po temně rudou. Rostou na stromě nazývaném granátovník obecný, který se dožívá až 200 let. Pod tuhou slupkou jsou semínka obalená šťavnatou červenou dužinou osvěžující chuti. Je třeba vybírat nepoživatelné bílé hořké blány uvnitř plodu. Plody mají vysoký obsah železa, vitaminu C a dalších prospěšných látek. Posilují imunitní systém a snižují krevní tlak. Ideální je konzumace v syrovém stavu. 1 ks Kumquat Patří mezi nejmenší citrusové plody a je velký pouze 2 až 4 cm. Plody, dužnina i slupka jsou oranžové barvy. Hojně se pěstuje na řeckém ostrově Korfu, kde se z něj vyrábí tradiční alkoholický nápoj. Plody mají výrazné aroma a používají se ke kandování a při pečení různých druhů mas. Nejlepší je však konzumace v čerstvém stavu. Na rozdíl od jiných citrusových plodů se konzumuje včetně slupky, která má sladkou chuť. 1 kg 14, Papaya Též se používá název papaya melounová, díky své chuti připomínající meloun. Semínka uprostřed plodu se vydlabou a nekonzumují se spolu s dužninou, protože mají štiplavou chuť, připomínající pepř a též mohou sloužit jako jeho náhražka. Aby si papaya zachovala svou čerstvost a zabarvení dužniny, po rozkrojení je dobré ji zakapat limetkou nebo citrónem. Dužnina je velice bohatá na vitamíny a bílkoviny. 1 ks FÍKOVÉ JEDNOHUBKY BKY Ingredience 3 fíky 1 mozzarella 4 plátky prosciutta nebo šunky nakrájené na tenké plátky olivový olej, sůl, oregáno (čerstvé či sušené) (ilustrační foto) Omyjte důkladně fíky, osušte a nakrájejte na plátky široké cca půl centimetru. Mozzarellu nakrájejte na stejný počet plátků jako fíky. Na plátky mozarelly naaranžujte kousky prosciutta nebo šunky a navrch přidejte fíkové kolečko. Zakápněte olivovým olejem, mírně posolte a poprašte oregánem. Aby vám tato poněkud netypická jednohubka držela pohromadě, můžete ji propíchnout párátkem. Vynikající lehký předkrm, který nenásilně prolne slanou a sladkou chuť! 139,00 90 19, 90 Tamarilo Můžeme se také setkat s názvem rajčenka nebo treetomato. Velice se podobá rajčeti, ale má sladší chuť. Obsahuje málo tuků a proto se hodí k různým dietám. Ovoce se konzumuje oloupané či se po rozkrojení vydlabe lžičkou. Vychlazená a jemná pocukrovaná dužnina je výbornou snídaní. Dodává také zajímavou chuť kompotům i masovým směsím. 1 ks Physalis balená, 100 g 1 ks 21, 29,90 90 29,90 Karambola V anglickojazyčných zemích se nazývá též STARFRUIT, protože se používá zejména k dekorativním účelům. Po rozkrojení plod vytvoří hvězdici. Konzumuje se v syrovém stavu, po oloupání tenké slupky. Jde o sladkokyselé ovoce osvěžující chuti. 1 ks Praha - Černý Most 22,90 Kiwano Také se nazývá Africká okurka. Okurku přiomíná nejen chutí, ale i listy a květy. Dužnina je zelenožlutá a má rosolovitou konzistenci. Obsahuje semena podobná okurkovým a také svou chutí připomíná nasládlou okurku. Konzumuje se v syrovém stavu nebo se z ní vyrábějí marmelády. Též se hodí do salátů nebo dobře chutná v kombinaci s jogurtem. Slupka je také dekorativní, může sloužit k naplnění mletým masem nebo sýry a k zapečení v troubě. 1 ks 39, 90 PHYSALIS (MOCHYNĚ) V ČOKOLÁDĚ Ingredience 100 g hořké čokolády 1 polévková lžíce mléka 1 polévková lžíce cukru 1 polévková lžíce másla Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Přidáme mléko, cukr, máslo a dobře rozmícháme. Lístky kolem zralého plodu physalis šetrně otevřeme a obrátíme ke stopce. Pak namáčíme (i vícekrát) vychlazené plody v čokoládě a necháme ji ztvrdnout na pečícím papíře. Jsou zajímavé i jako ozdoba dortu na světlé polevě, nebo v bílé čokoládě na tmavé polevě. V italských cukrárnách je můžete najít upravené jako višně v čokoládě, poznáte je podle lístků, které trčí z bonbonu. 9