Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland : Vánoční otevírací doba 2014

Platnost od 18.12 .2014 do 24.12 .2014


Vánoční otevírací doba 2014 - strana 36



















































     

Vánoční otevírací doba 2014 - strana 36

RECEPTY Exotické ovoce – i tak voní Vánoce! Plněné avokádo Potřebujeme: • 3 avokáda • 4 lžíce citronové šťávy • 150 g kompotovaného ananasu • 150 g mrkve • 1 červenou cibuli • 1 chilli papričku • petrželovou nať • 3 lžíce pomerančové šťávy • sůl • 50 g vlašských ořechů Postup: Avokáda podélně rozřežeme, zbavíme pecek a vydlabeme malou část dužniny. Ananas nakrájíme na malé kostky, dužninu avokáda na menší kousky. Mrkve očistíme a nastrouháme nahrubo, ořechy nasekáme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostky, nasekáme malou chilli papričku a najemno nasekáme petrželovou nať. Všechno zalijeme citronovou a  pomerančovou šťávou. Zlehka promícháme a osolíme. Avokáda naplníme hotovou směsí a ozdobíme lístky petrželové natě. Pramen a foto: Vojtech Artz: Vánoční kuchařka, Nakladatelství CESTY Rostbíf s brusinkami Potřebujeme: • 600–800 g hovězí roštěné • sůl • mletý pepř • olej • 400 g brusinkového kompotu i s nálevem • 100 g cukru krystal • 1/2 lžičky mleté skořice • 1 lžičku kůry z BIO pomeranče • 1–2 lžičky solamylu • 1 karambolu na ozdobu Postup: Roštěnou dobře osolíme, okořeníme a  na  oleji prudce opečeme z obou stran. Přeložíme na plech a dáme péct při teplotě 220 °C asi na 30–40 minut. Brusinkový kompot dáme vařit do kastrolu, přidáme cukr, skořici a přivedeme k varu. Zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali s  troškou vody. Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a  krátce povaříme. Natenko nakrájený rostbíf podáváme s teplou brusinkovou omáčkou a ozdobený řezy z karamboly. Pramen a foto: Vojtech Artz: Vánoční kuchařka, Nakladatelství CESTY Pestrou škálu exotického ovoce hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! RECEPT