Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 3.1 .2015 do 13.1 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Čokoládová pěna s exotickým ovocem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 100 g 200 g 60 g 100 g 50 g 1 g 17,90 Kč 14,58 Kč 2,55 Kč 18,52 Kč 4,40 Kč 1,69 Kč 100 g 100 g 50 g 20 g 5,60 Kč 1,89 Kč 0,45 Kč 5,82 Kč 100 g 200 g 250 g 150 g 29,90 Kč 53,27 Kč 27,95 Kč 42,64 Kč 75 g 75 g 0,2 g 75 g 1,42 Kč 0,56 Kč 36,32 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2h • Příprava korpusu (cca 30 minut): Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s 1/3 dávky cukru vyšleháme do pěny, z bílků a 2/3 cukru vyšleháme pevný sníh, lehce smícháme, zasypeme moukou s kakaem a opatrně promícháme. Hotovou hmotu přeložíme na pečicí papír a rozetřeme do tvaru obdélníku do výšky cca 5 mm. Poté papír s hmotou přetáhneme na pečicí plech, vložíme do trouby 100 g 49,80 Kč předehřáté na 200 °C, následně teplotu snížíme na 180 °C a pečeme asi 10 minut. Korpus nesmí být 60 g 1,13 Kč vysušený. Pečený korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme domácí pěnu. 40 g 5,33 Kč • Příprava domácí pěny (cca 45 minut): Upečený korpus obrátíme a odstraníme pečicí papír. Upečený plát položíme na čistý cukrářský papír, na něj posadíme obdélníkový ráfek a vnitřní stěny ráfku vyložíme pásky z cukrářského papíru (stěny potřeme vodou, papír se lépe přichytí na stěny). 100 g 11,40 Kč Pasterizované žloutky a bílky vyšleháme na páře s vanilinovým cukrem do pěny a necháme zchlad40 g 0,80 Kč nout. Plátkovou želatinu zalijeme trochou vody, necháme nabobtnat a pak zahříváme, dokud se nám 20 g 7,98 Kč nerozpustí. Čokoládu rozpustíme v misce na páře, vmícháme ji do ušlehaných vajec, přidáme roz** puštěnou želatinu a nakonec lehce vmícháme ušlehanou pevnou šlehačku. Hotovou pěnu nalijeme Cena za jednu porci : do připravené formy a necháme v chladničce ztuhnout (cca 30 minut). • Příprava marinády na ovoce (cca 10 minut): Z vody, cukru a vnitřku vanilky svaříme sirup, který po zchladnutí dochutíme likérem Cointreau. Do této marinády krátce naložíme nakrájené ovoce a poté ho aranžujeme na talíř. • Příprava salátku (cca 20 minut): Čerstvé, dobře zralé ovoce omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do připravené marinády, kde je necháme asi 5 minut marinovat. Následně je aranžujeme na talíř. Listy physalisu upravíme tak, aby se nedotýkaly plodu. • Příprava omáčky a ozdoby (cca 10 minut): Passion fruit rozpůlíme, vydlabeme dužninu, kterou ochutíme cukrem a bílým vínem. Mascarpone vyšleháme s cukrem a vložíme do cukrářského sáčku s trubičkou. • Servírování: Z vychladlého korpusu s pěnou ukrojíme nožem namočeným v horké vodě řezy, na které cukrářským sáčkem s trubičkou nastříkneme ušlehané mascarpone a dozdobíme rozevřeným physalisem. Do prostoru talíře naaranžujeme namarinované čerstvé ovoce, lžičkou kápneme omáčku a doplníme snítkou máty. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 34,19 Kč 00 179, 205,85* 14 cF1502_01-16.indd 14 Čokoláda 72 % kakaa bal.: 1 kg cena za 1 ks 90 72, 83,84* Smetana čerstvá 33 % bal.: 1 l cena za 1 l 90 69, 80,39* Pitahaya červená původ: Kolumbie bal.: 1 ks cena za 1 ks 15.12.14 15:38 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Čokoládová pěna: Čokoláda 72 % Smetana 33 % Horeca Select Vanilinový cukr Žloutky pasterizované Bílky pasterizované Želatina plátkovaná Piškotový plát: Vejce Aro Cukr krupice Mouka polohrubá Kakao Salátek: (ovoce ready to eat) Physalis Pitahaya červená Mango Fíky čerstvé Marináda: Voda Aro Cukr krupice Vanilkový lusk čerstvý Likér Cointreau Omáčka: Passion fruit Aro Cukr krupice Víno bílé, suché Dekorace: Mascarpone Aro Cukr moučkový Horeca Select Máta peprná ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky