Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 3.1 .2015 do 13.1 .2015


Čerstvé potraviny - strana 5



















































     

Čerstvé potraviny - strana 5

Správné značení ryb a mořských plodů V oblasti označování potravin vstupují od 13. 12. 2014 v platnost Nařízení EU č. 1169/2011 a č. 1379/2013 a s platností od 1. 1. 2015 dochází také k novelizaci původního českého Zákona o potravinách č. 110/1997 Sb. (č. 139/2014 Sb.). Tento zákon přináší níže uvedené: – adaptuje do lokální právní úpravy pravidla z nařízení EU – definuje podmínky pro prodej nebalených a zabalených potravin (na prodejně, ne výrobcem) – povinnost informovat spotřebitele o přesném původu suroviny (číselný a slovní popis lovné oblasti a podoblasti) – požaduje ve značení výrobků uvádět rybářskou výstroj, kterou byla surovina ulovena – uvedení technologické úpravy suroviny (rozmrazení, solení, sušení) Správně označený produkt (v čerstvých rybách): zvýrazněny jsou nově povinné údaje Pstruh duhový (lososovitý) kuchaný lat.: Oncorhynchus mykiss vel.: 200–1500 g/ks původ: Česká republika, Itálie, chov cena za 1 kg Losos obecný kuchaný 179,00 199,00 Halibut grónský filet Sumec velký kuchaný lat.: Reinhardtius hippoglossoides vel.: 300–600 g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg lat.: Sirulus glanis vel.: 2–4 kg/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg 329,00 249,00 lat.: Salmo salar vel.: 1–9 kg/ks původ: Norsko, chov cena za 1 kg 205,85* 228,85* 378,35* Slávka středomořská Sépie očištěná lat.: Mytilus galloprovencialis vel.: 70–90 ks/kg původ: Itálie, chov cena za 1 kg lat.: Sepia officinalis vel.: 0,5–1,5 kg původ: Itálie, lov cena za 1 kg 279,00 75,00 320,85* 5 cF1502_01-16.indd 5 86,25* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH – U SÉPIÍ PLATÍ ZÁSADA, ČÍM JSOU MENŠÍ, TÍM KŘEHČÍ JE JEJICH MASO, MASO VĚTŠÍCH KUSŮ SE NĚKDY MUSÍ NAKLEPAT A AŽ POTÉ TEPELNĚ UPRAVIT – SÉPIE LZE GRILOVAT NEBO SMAŽIT, V ITÁLII JSOU OBLÍBENÉ DUŠENÉ 286,35* www.makro.cz 15.12.14 12:24