Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland : Leták na příští týden

Platnost od 8.1 .2015 do 14.1 .2015


Leták na příští týden - strana 7



















































     

Leták na příští týden - strana 7

z naší země! Madeta Jihočeský Cottage Čerstvý sýr ve smetaně přírodní nebo pažitka tuk 5 % 150 g 48% LEVNE! SLEVA! Olma Florian původně 28,90 14,90 Jogurt různé příchutě tuk 2,3 % 150 g (=100 g 9,94) Jojo Bonbóny různé druhy 80 g nebo 90 g 32% LEVNNE! SLEVA! původně 9,50 6,40 původně 10,90 Orion Tyčinka v čokoládě banány nebo jahody 45 g (=100 g 4,27) 37% LEVVNE! SLEVA! 32% LEVNSLEVA! LEVNE! původně 15,90 původně 39,90 9,90 37% LEVNE! SLEVA! Znojmia Okurky 7 – 9 cm 680 g/340 g 26,90 (=100 g 15,12) 33% LEVNE! SLEVA! Dobrá Voda Minerální voda ochucená různé druhy 1,5 l PET láhev Pivo světlé výčepní 0,5 l vratná láhev Max. 40 kusů na osobu/den 27% LEVNE! SLEVA! Jan Becher Ice & Fire Lihovina původně 10,90 7,90 30 % 0,5 l láhev Max. 5 kusů na osobu/den (=1 l 15,80) 31% LEVNE! SLEVA! původně 189,- 129,- (=1 l 258,-) původně 14,90 9,90 (=1 l 6,60) (= 100 g 7,92) Velkopopovický Kozel 6,80 20% LEVNE! SLEVA! Odol Ústní voda Classic bez alkoholu 250 ml původně 34,90 27,90 (=100 ml 11,16) Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v množství obvyklém pro domácnost. Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. CL7, NB7, Vr7 / X7 AAM7 / X7 Zaručená tradiční specialita Okurky, lák, ideální podmínky Když se řekne „okurka“, málokomu to bude znít jako nějaký gurmánský poklad. Skutečný gurmán ovšem zbystří, když uslyší spojení „znojemská okurka“. A je třeba hned zkraje říct, že to, co dělá toto spojení světovým, je také originální znojemský lák. Historii znojemských okurek začal psát opat premonstrátského kláštera v Louce ve Znojmě Sebastian Freytag, když si v roce 1572 nechal od svých maďarských kolegů přivézt okurková semena. Věhlasu znojemských okurek pomohly také místní klimatické podmínky – ideální půda a sluneční svit. Zanedlouho bylo na Znojemsku víc okurek, než místní dokázali sníst, a tak začali řešit rébus, jak svou chloubu uchovat. Nejprve je začali nakládat do soli a octa a posléze přišli s nálevem, který dodnes dělá znojemské okurky znamenitými. Nedávno se zdálo, že i tato skvělá tradice vymře, bohudíky, tomu tak není a my si i nadále můžeme vychutnávat znojemské okurky – přímo ze skla, nebo také jako součást mnoha pokrmů.