Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 14.1 .2015 do 27.1 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Ricottou plněné profiterolky s marinovanou řepou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Profiterolky: Voda Mouka hladká Vejce Olej slunečnicový Náplň: Ricotta Sůl kamenná Horeca Select Pažitka čerstvá Marinovaná řepa: Řepa červená, čerstvá Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Trhaný salát: Horeca Select Salát Selection Doplněk: Jedlé květy Ricotta Olej olivový extra panenský Horeca Select Balsamico Modena krémové IGP Piniové oříšky 60 g 50 g 65 g 25 g 0,50 Kč 3,64 Kč 0,77 Kč 400 g 1 g 20 g 32,77 Kč 0,01 Kč 9,18 Kč 300 g 50 g 3 g 2,67 Kč 7,00 Kč 0,01 Kč 250 g 45,90 Kč 1 g 200 g 50 g 2,50 Kč 16,39 Kč 7,00 Kč 50 g 9,60 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 60 min • Příprava profiterolek (cca 30 minut): Vodu se solí a olejem přivedeme v kastrůlku do varu. Poté snížíme příkon a za stálého míchání do ní sypeme hladkou mouku. Nejprve se nám vytvoří hustá kaše, kterou dále vymícháváme, dokud se hmota neodlepuje od vařečky a od stěn nádoby. Hmotu archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : přeložíme do kotlíku a za občasného míchání ji necháme zchladnout. Do chladné hmoty postupně vmícháme vejce (jakmile do hmoty dáte všechna vejce najednou, vytvoří se vám z ní malé kuličky, hmota se tak znehodnotí a nedá se dále použít). Vymíchaná hmota je husté a hladké konzistence. Přeložíme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na pečicí papír položený na plechu stříkáme pravidelné větrníčky o průměru 25 mm. Větrníčky vkládáme do trouby předehřáté na 200 °C, jakmile se při pečení nafouknou, snížíme teplotu na 165 °C a dopékáme je dozlatova. Správnost pečení prověříme překrojením. • Příprava náplně a plnění profiterolek (cca 15 minut): V míse vymícháme do hladké konzistence ricottu a najemno nakrájenou čerstvou pažitku. Směs ochutíme solí, vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, kterou propíchneme otvor ve spodní části profiterolky a následně ji naplníme. Naplněnou profiterolku před servírováním překrojíme. • Příprava marinády (cca 5 minut): Ocet svaříme s cukrem do sirupové konzistence a ochutíme solí. • Marinovaná řepa (cca 5 hodin): 1/3 oloupané řepy nakrájíme na nářezovém stroji na velmi tenké plátky, ochutíme solí, olivovým olejem a v míse necháme odležet. Zbývající 2/3 řepy uvaříme na skus, nakrájíme na pravidelné kostičky, vložíme do misky s marinádou a taktéž necháme odležet v chladničce. • Naplnění plátků (cca 3 minuty): Při servírování si pečlivě osušíme plátky řepy, pomocí cukrářského sáčku vyplníme střed plátku ricottou a plátek přehneme. • Příprava salátku (cca 3 minuty): Trhaný salát Selection umyjeme, zkontrolujeme jeho kvalitu a necháme okapat na děrované nádobě nebo odstředíme v odstředivce na saláty. Při servírování ho pokapeme olivovým olejem a doplníme jedlými květy. • Doplňky (cca 2 minuty): Při servírování tvoříme na talíři kapky olivového oleje, do kterých opatrně kápneme krémové balsamico. Takto si vytvoříme na talíři zajímavá očka. Piniové oříšky pražíme na pečicím papíře v troubě při 165 °C asi 5 minut. • Servírování: Na levou zadní stranu talíře přeložíme překrojenou naplněnou profiterolku, z pravé strany pak naaranžujeme listový salát pokapaný olivovým olejem. Před profiterolku přeložíme naplněná marinovaná kolečka řepy v kombinaci s kostičkami řepy. Tyto komponenty aranžujeme do řady, napravo od přeloženého plátku řepy vytvoříme hrudku z čerstvé ricotty. Nakonec pokrm doplníme „očky“ vytvořenými olivovým olejem, krémovým balsamicem, lístky jedlých květů a piniovými oříšky. 10 g 9,50 Kč 90 122, 141,34* 14 cF1503_01-16.indd 14 Ricotta bal.: 1,5 kg cena za 1,5 kg 90 8, 10,24* Řepa červená původ: Nizozemsko bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg 90 45, 52,79* složení: escarole, listy červené řepy, čekanka červená, frisée, polníček bal.: sáček 250 g cena za 250 g 29.12.14 15:57 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Salát trhaný „Selection“ ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 14,74 Kč