Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 14.1 .2015 do 27.1 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Luhačovický špaček s bylinkovou rýží Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 750 g 200 g 750 g 100 g 300 g 5 g 0,5 g 15 g 89,93 Kč 63,68 Kč 5,60 Kč 2,67 Kč 0,77 Kč 0,17 Kč 0,07 Kč 50 g 300 g 4,83 Kč 29,97 Kč 300 g 35,12 Kč 500 g 80 g 15,32 Kč 0,80 Kč 700 g 15 g 850 g 15 g 122,43 Kč 0,07 Kč Obtížnost: 60 min Pracovní postup: 3,28 Kč • Příprava masa (cca 45 minut): Hovězí maso vložíme do kotlíku univerzálního stroje s nána míchání (štít), za postupného přidávání vody vymícháme na rychlost č. 1 nebo archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : 37,47 Kč stavcem 2 lepivý prát. Poté přidáme vepřové maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, ochutíme solí, mletým pepřem a opět vymícháme. Správné ochucení zkontrolujeme opečením malého množství směsi na pánvi a odegustováním. Poté ze směsi navážíme díly o hmotnosti 150 g, vytvarujeme z nich oválné řízky, potřeme je hořčicí, přiložíme podélně klobásu a vytvarujeme závitek, který obalíme plátky slaniny. Závitky přeložíme do gastronádoby těsně vedle sebe tak, aby zakončení slaniny bylo přiloženo na dně. Gastronádobu se závitky vložíme do konvektomatu (trouby) předehřátého na 190 °C. Nejdříve je asi 10 minut zapečeme, poté závitky mírně podlijeme vodou a dopékáme přikryté poklicí na teplotu 165 °C asi 25 minut. • Příprava šťávy (cca 15 minut): Upečené závitky přeložíme do čisté gastronádoby, výpek slijeme do kastrolu a vyrestujeme ho na tuk dozlatova (odpaříme veškerou tekutinu). Následně výpek zaprášíme hladkou moukou a orestujeme jej na vyrestovaném tuku taktéž dozlatova. Poté výpek zalijeme vývarem, rozšleháme a asi 10 minut prováříme. Nakonec šťávu dle potřeby dochutíme solí a přecedíme přes jemný cedník. Šťáva je lehce zahuštěná, zlaté barvy a na povrchu lesklá. • Příprava rýže v rýžovaru (cca 15 minut): Odměřenou rýži důkladně propláchneme v několika vodách, ochutíme ji solí a vložíme do rýžovaru. Následně na ni odměříme vodu v poměru 1,25, rýžovar přikryjeme poklicí a sepneme. Jakmile je rýže uvařená, rýžovar se automaticky vypne. Poté rýži promícháme plastovou lžící a ještě necháme 10 minut v rýžovaru odležet. Hotovou rýži smícháme s překrájenými lístky petržele. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu přeložíme sypkou rýži s petrželí, na pravou stranu naaranžujeme překrojený závitek podlitý šťávou. Pokrm doplníme lístkem petržele. Sekané maso max. obsah tuku 30 % 84,9097,64* cF1503_01-16.indd 15 původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře, bal.: cca 1,3 kg cena za 1 kg 18,0020,70* Hořčice plnotučná bal.: 5 kg cena za 1 kg 29,0033,35* Rýže parboiled bal.: 5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Mleté maso: Hovězí maso sekané 20 % tuku Voda (na prátování masa) Vepřové maso sekané 30 % tuku Vejce Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Paprika mletá Horeca Select Pepř černý, mletý Sůl kamenná Náplň: Horeca Select Hořčice plnotučná Klobása Na obalení závitku: Horeca Select Slanina krájená Šťáva: Výpek ze závitků Hovězí vývar, vlastní výroba Mouka hladká Rýže: Rýže dlouhozrnná Sůl kamenná Voda na vaření rýže Horeca Select Petržel listová 15 22.12.14 10:48