Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : BIO výrobky

Platnost od 5.2 .2015 do 11.2 .2015


BIO výrobky - strana 8



















































     

BIO výrobky - strana 8

Ovoce, zelenina Celer řapíkatý čerstvý vítr do Vaší kuchyně Celer řapíkatý je velmi oblíbenou zeleninou ve Středomoří a v Americe. V Čechách je zatím tato lahodná zelenina známá hlavně mezi příznivci zdravého životního stylu či jako součást redukčních diet. Přitom by si tato zelenina pro svou blahodárnost zasloužila více naší pozornosti, protože kromě velkého množství prospěšných látek, má i velmi lahodnou specifickou chuť, která přinese čerstvý vítr do Vaší kuchyně. Celer řapíkatý je vynikajícím zdrojem draslíku, vitamínu K, B, C, A a kyseliny listové. Jeho velké plus je i vysoký obsah vlákniny, který pomáhá udržovat správnou funkci trávícího traktu. Je důležitým zdrojem antioxidantů a má protizánětlivé účinky. Konzumovat jej můžete syrový jako součást různých salátů, tak i tepelně upravený v polévkách či jiných zeleninových pokrmech. Celer řapíkatý balený 1 ks vá Daniela Klučko PRODEJCE HYPERMARKET OSTRAVA Pomeranče volné velké 1 kg 17,90 18,90 29,90 Jablka Gloster skládaná 1 kg - 36 % 16,90 24,90 - 32 % 24,90 - 28 % Kari karbanátky z červené čočky a celeru řapíkatého Ingredience: 330g vařené červené čočky, 2 řapíky celeru, 1 mrkev, 1 stroužek česneku, 40-60g strouhanky, hrst petrželky, 1 lžíce kari, sůl, pepř, trochu citronové kůry, olivový olej. Postup: Červenou čočku 10-12 minut vaříme ve vodě (změkne, zežloutne) a slijeme. Řapíkatý celer nasekáme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme a zprudka orestujeme zeleninu na pánvi s trochou olivového oleje. Polovinu čočky rozmělníme na kaši (mixérem nebo přes síto) a poté všechnu čočku smícháme s opečenou zeleninou, kari, najemno nasekanou petrželkou, citronovou kůrou (není nutná), osolíme a opepříme. Do směsi postupně přisypáváme strouhanku dokud nemáme tvarovatelné těsto. Z hmoty vytvarujeme karbanátky (cca 8), obalíme ve strouhance a opečeme na troše olivového oleje na mírném plameni pět minut z každé strany. Podáváme s bramborami (vařenými či ochucenými grilovanými) nebo s pečivem. Tyto karbanátky jsou měkčí a mírnědrobivé, ale chuťově vynikající. Hrozny stolní bílé balené, bezsemenné 1 balení 500 g 100 g = 5,98 Kč Brokolice balená 1 ks 29, 90 44,90 - 33 % 16,90 27,90 Praha - Černý Most - 39 % 8 Citróny síť 1 balení 500 g 100 g = 2,58 Kč Salát ledový balený 1 ks 12,90 17,90 - 27 % 19,90 36,90 - 46 %