Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí maso

Platnost od 11.2 .2015 do 10.3 .2015


Hovězí maso - strana 4



















































     

Hovězí maso - strana 4

Ma so DRŠŤKY JAZYK DRŠŤKY LÍČKA Jako dršťky se souhrnně označuje svalovina hovězích žaludků a  předžaludků a  jejich vzhled se v  závislosti na původu mírně liší. Jsou oblíbenou ingrediencí francouzské kuchyně, i  u  nás mají pevné místo na jídelníčcích v  podobě dršťkové polévky. Připravovat je můžete také zadělávané, na smetaně nebo na zelenině. Před samotnou přípravou je třeba dršťky vařit přibližně 5 hodin, aby změkly. Lze je však koupit také předvařené a  krájené, což značně usnadní přípravu. SRDCE Hovězí dršťky • původ: Polsko • bal.: 800 g • cena za 800 g LÍČKA JAZYK Hovězí líčka se u nás v posledních několika letech stala žádanou specialitou. Jejich dostupnost je však anatomicky omezená, na jeden kus dobytka připadají pouze dva zhruba 400g kusy. Mají výraznou chuť a  obsahují vysoký podíl vaziva, díky čemuž po správné tepelné úpravě získají velmi jemnou konzistenci. Klasickou úpravou jsou dušená líčka na kořenové zelenině s  červeným vínem, lze je také vařit nebo dusit ve vlastní šťávě. K  dokonalému výsledku je však zapotřebí dostatek času – dušení doměkka při teplotě 140 °C zabere kolem 3 hodin. Hovězí jazyk je velice oblíbený v  uzené podobě, často se podává jen vařený s bramborovou kaší, luštěninami nebo zeleninovým pyré, výtečně ladí s křenovou či rajskou omáčkou. K  servírování je připraven asi po 3 hodinách pozvolného vaření. Hovězí jazyk • původ: Česká republika • vakuově baleno • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg 119,90 137, 89* SRDCE Hovězí líčka • původ: Česká republika • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg 122,90 141, 34* Hovězí srdce má pevnou konzistenci a  vyznačuje se jemně vláknitou svalovinou a výraznou chutí. Může se vařit, péct a také grilovat, často se před úpravou nakládá do nálevu z  octa, koření a  bylinek. Výborně chutná v  kombinaci se slaninou či špekem, jež lze přidat do základu z kořenové zeleniny, nebo jimi maso před pečením prošpikovat. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH MRAŽENÉ Hovězí líčka Hovězí srdce • původ: Německo • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg • původ: Česká republika • vakuově baleno • cena za 1 kg 119,00 136, 48,90 56, 85* 4 cE1505_02-07.indd 4 24* 94,90 109, 14* MRAŽENÉ Hovězí dršťky • původ: Itálie, Německo – výběrové • bal.: 16× 1 kg, 1 kg • cena za 1 kg od 69,90 80, 39* DALŠÍ INSPIRACE Z  volské tlamy naložené do láku, uvařené a  pokrájené lze připravit netradiční předkrm. Brzlík z mladších kusů se nejčastěji upravuje smažením, lze ho i dusit. Vemeno je před úpravou potřeba důkladným praním zbavit zbytků mléka (nejlepší je vemínko z  jalovic, případně vemeno z  mladých kusů). Po uvaření se plátky vemene buďto smaží, nebo se připravují zadělávané. Býčí žlázy (varlata, testes) nabývají poslední dobou ve špičkových restauracích na popularitě ve smažené, grilované či dušené podobě. EPIKURE 1/28/15 4:17 PM