Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí maso

Platnost od 11.2 .2015 do 10.3 .2015


Hovězí maso - strana 6



















































     

Hovězí maso - strana 6

Ma so ABSOLUTNÍ ČERSTVOST TV T VOS OST T Vnitřnosti rychle podléhají zkáze, která se projevuje změnou zbarvení a  výrazným zápachem. Při nákupu je proto třeba vybírat co nejčerstvější kousky – povrch by měl být lesklý, vlhký a jemně třpytivý. Vnitřnosti skladujte v chladu a zpracujte je do dvou dnů od nákupu, v mrazničce vydrží 1–3 měsíce. LEDVINKY OHÁŇKA JÁTRA MOREK JÁTRA Hovězí játra jsou oproti játrům z jiných zvířat tmavší, pevnější a mají výraznější chuť. Hodí se k  minutkové úpravě na přírodno či v  trojobalu, mohou se také vařit či dusit na víně nebo kořenové zelenině. Lze je podávat s  omáčkou z  hořčice, upravené na smetaně a  hodí se také pro přípravu paštik a terin. Hovězí játra • původ: Německo • vakuově baleno • bal.: cca 2 kg • cena za 1 kg 42,90 49, 34* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH LEDVINKY cE1505_02-07.indd 6 Morkové kosti jsou běžnou ingrediencí při přípravě vývaru či demi-glace, na výsluní se však pozvolna vrací i morek z pečených kostí podávaný samostatně. Tepelně opracovaný morek má želatinovou konzistenci a vyznačuje se velmi delikátní chutí. Například na jídelních lístcích vybraných prvorepublikových podniků se vyskytoval zcela běžně, obvykle v  kombinaci s  topinkou. Výborně ladí s česnekem a petrželkou, citronovou šťávou nebo kapary. Využití najde také jako vložka do polévky, například ve formě morkových knedlíčků. OHÁŇKA Consommé z hovězí oháňky se žádný jiný vývar nevyrovná, zaujme čirou jantarovou barvou a  silnou chutí (recept na protější straně). Oháňku lze podávat také pečenou s  bramborovou kaší, vařenou s  křenem a hořčicí nebo dušenou na víně. Hovězí oháňka MRAŽENÉ Hovězí ledvinky jsou rozděleny na menší segmenty a  na povrchu mají hluboké brázdy. Před úpravou je třeba zbavit je povrchového tuku (loje), poté rozříznout a vyjmout močové kanálky. Takto zpracované ledvinky lze nakrájet na plátky a  zprudka opéct, mohou se podávat na smetaně, s houbami či hořčičnou omáčkou. 6 MOREK Hovězí morkové kosti • původ: Německo • cena za 1 kg • původ: Německo • vakuově baleno • cena za 1 kg 155,00 178, 25* 39,90 45, 89* Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Maso EPIKURE 1/28/15 3:32 PM