Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Hovězí maso

Platnost od 11.2 .2015 do 10.3 .2015


Hovězí maso - strana 7



















































     

Hovězí maso - strana 7

CONSOMMÉ Z HOVĚZÍ OHÁŇKY (6 PORCÍ) 1250 g hovězí oháňky 2 stroužky česneku 2 cibule 2 polévkové lžíce přepuštěného másla 1 polévková lžíce cukru 1 polévková lžíce rajčatového pyré 100 ml koňaku 150 ml bílého vína 3000 ml vývaru (nebo vody) 2 řapíky celeru 100 g celerové bulvy 2 mrkve 1 pórek 3 rajčata 50 g hub 5 snítek rozmarýnu 2 hřebíčky 3 bobkové listy sůl, pepř K VYČIŠTĚNÍ VÝVARU 500 g mletého masa 200 g pečené kořenové zeleniny 2 bílky 200 g kostek ledu ZA VYZKOUŠEN Í STOJÍ VÝVA R DLOUHO TAŽENÝ POD BODEM VARU. 1 2 3 4 Hovězí oháňky nasekáme na menší kousky, ideálně v kloubech. Poté je opláchneme ve studené vodě, osušíme a mírně osolíme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nahrubo. Oháňky opečeme ve větší pánvi na přepuštěném másle. Přidáme cibuli, česnek a cukr a  směs necháme mírně zkaramelizovat. Následně vmícháme rajčatové pyré a  vše společně opečeme. Do pánve přilijeme koňak a bílé víno a vše necháme mírně provařit. Poté dolijeme studeným vývarem nebo vodou. Polévku přivedeme pozvolna k  varu a  na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny. Z povrchu průběžně sbíráme pěnu a tuk. 5 6 7 8 Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kousky o velikosti vlašského ořechu. Společně s  rozmarýnem a  kořením ji přidáme do polévky a vše vaříme ještě hodinu. Hotovou polévku přecedíme a  necháme zchladnout. Z  oháněk odstraníme kůži, tuk a  šlachy, maso uvolníme od kostí a  nakrájíme je na kostičky. Mleté maso určené k  čištění promícháme s  jemně nasekanou pečenou zeleninou a  bílky. Směs vmícháme do vývaru, přidáme kostky ledu a pozvolna přivedeme k varu. Masovou směs opatrně vyjmeme a  polévku přecedíme přes látkový ubrousek. Vývar pak ochutíme solí a  pepřem a podáváme s masem z oháněk a vařenou zeleninou. fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1505.indb 7 tw i tte r. c o m / m ak ro cr 7 1/27/15 11:16 AM