Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 11.2 .2015 do 24.2 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 500 g 250 g 50 g 50 g 5 g 100 g 4,99 Kč 2,73 Kč 3,10 Kč 1,50 Kč 0,02 Kč 4,05 Kč 150 g 14,70 Kč 40 g 100 g 30 g 5 g 1,71 Kč 1,09 Kč 0,30 Kč 0,09 Kč 1000 g 150 g 0,2 g 60 g 80 g 10,90 Kč 2,83 Kč 0,56 Kč 2,70 Kč 14,82 Kč 5 g 40 g 1,70 Kč 1,00 Kč Obtížnost: 80 min Pracovní postup: • Příprava kvásku (cca 8 minut): Z mouky, droždí, vlažného mléka a špetky cukru si vymícháme kvásek. Ten ponecháme na teplém místě vykynout (cca 5 minut). Cena za jednu porci** : 6,88 Kč • Příprava těsta (cca 60 minut): Na dno kotlíku dáme špetku soli, pak přidáme prosátou mouku, cukr, vejce, rozpuštěné sádlo, část mléka a vykynutý kvásek. Pozvolna, na rychlost č. 1, vymícháme v univerzálním stroji hákem těsto, do kterého postupně přiléváme zbylé mléko. Těsto zpracováváme asi 15 minut. Správně vypracované těsto je polotuhé, měkké konzistence, na povrchu hladké a lesklé. Toto těsto lehce posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout – asi 20 minut. Vykynuté těsto nakrájíme na pravidelné dílky o hmotnosti 10 g. Pekáč na pečení dobře potřeme rozpuštěným máslem včetně bočních stěn. Jednotlivé dílky odděleně promašťujeme a skládáme do pekáče těsně vedle sebe. Poté buchtičky necháme opět vykynout, na povrchu je potřeme máslem a pečeme v troubě předem vyhřáté na 170 °C asi 20 minut. Vyjmutím středové buchtičky zkontrolujeme propečenost buchtiček. Po upečení buchtičky překlopíme na plech a oddělíme je od sebe. • Příprava krému (cca 30 minut): Vanilkový pudink si rozmícháme v části studeného mléka. Stejně tak rozmícháme i žloutky. Zbylou část mléka přivedeme k varu společně s cukrem a zrnky čerstvé vanilky. Do vroucího mléka vlijeme za stálého míchání rozmíchaný pudinkový prášek a směs vaříme asi 2 minuty. Z krému není cítit syrový škrob a je hustě tekoucí. Krém odstavíme z příkonu tepla a vmícháme do něj rozmíchané žloutky. Krém zahřejeme na teplotu 60 °C (žloutky zahustí a zjemní krém). Hotový krém uchováváme ve vodní lázni k servírování. • Servírování: Na teplý talíř na levou stranu naaranžujeme teplé buchtičky, pocukrujeme a k pravé straně nalijeme teplý vanilkový krém. Pokrm doplníme snítkou čerstvé máty. 10,9012,54* cF1505_01-16.indd 15 Mléko trvanlivé 1,5 % bal.: 12× 1 l, 4× 1 l cena za 1 l 1,631,87* Čerstvé droždí bal.: 24× 42 g cena za 42 g 2,703,11* Vejce „M“ bal.: 30 ks cena za 1 ks archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Těsto: Mouka hladká Mléko 1,5 % Vejce Citron (na kůru) Sůl kamenná Horeca Select Sádlo škvařené Kvásek vykynutý Máslo 82 % (na promazávání jednotlivých dílků) Kvásek: Droždí čerstvé Mléko 1,5 % Mouka hladká Aro Cukr krupice Vanilkový krém: Mléko 1,5 % Aro Cukr krupice Vanilkový lusk čerstvý Aro Pudink vanilkový Žloutky vaječné, pasterizované Doplněk: Horeca Select Máta čerstvá Aro Cukr moučkový 15 28.1.15 14:08