Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Noviny Globus

Platnost od 12.2 .2015 do 18.2 .2015


Noviny Globus - strana 12



















































     

Noviny Globus - strana 12

Pultový prodej Treska Skrei filet s kůží Treska skrei „norský rybí zázrak“ jedná se o jedinečnou norskou zimní tresku Jejím domovem je Barentsovo moře. Jednou za rok pak nastává malý zázrak. Miliony tresek se vydají na cestu podél zimního pobřeží Norska do míst, kde zajistí zachování svého druhu – k nádhernému souostroví Lofot, což je 400 km severně od polárního kruhu. Treska má bílé a jemné maso, které má velice nízký obsah tuku díky své dlouhé cestě. 100 g 44,90 54,90 - 18 % Candát filet s kůží tato sladkovodní ryba má bílé jemné maso a příjemnou lehkou chuť, která po tepelné úpravě získává oříškový nádech 100 g 49,90 Recept: Candát s rozmarýnem Filety candáta i s kůží naporcujeme. Každou porci ze strany kde je kůže lehce nařízneme tak, aby došlo k pouze k proříznutí kůže (ryba se nám nebude při opékání kroutit). Ze strany kde není kůže, porce osolíme a opepříme a jen lehce pokapeme olivovým olejem. Do rozehřáté nejlépe steakové pánve si dáme trochu olivového oleje a kus másla. Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kde je kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vkládáme do rozpuštěného másla. Opékáme kůží dolů do křupava. Poté rybu obrátíme a krátce dopečeme a přidáme nasekaný rozmarýn. Kůže nám rybu dobře „podrží“ vcelku a je lahodně křupavá. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, rýže nebo cous-cous. Pangasius filet uzený 100 g 21,90 28,90 - 24 % Okoun nilský jsou bez kůže a vykostěné, mají nízký obsah tuku a vyznačují se velmi jemnou chutí, z toho důvodu se raději vyvarujte výrazného kořenění, filety lze smažit na přírodní způsob, zapékat, grilovat nebo připravovat na páře 100 g 36,90 Závitky v rosolu 100 g 8,90 11,90 - 25 % Treska tmavá filet patří mezi méně tučné ryby, díky výraznější chuti se doporučuje i pikantnější úprava nebo více koření, než je u jiných ryb běžné 100 g 29,90 Matjesy s cibulí 100 g 14,90 19,90 Praha - Černý Most - 25 % 12 Makrela uzená Denně se ve výrobním závodě našeho dodavatele Delimax zpracuje na 30 tun ryb. Čelní místo mezi nimi zaujímají makrely. Makrela je dravá mořská ryba, která nemá dokonale vyvinutý plovací měchýř. Aby se neutopila, musí být v neustálém pohybu, zato může lovit v různých hloubkách. Díky neustálému pohybu má pevné maso, které obsahuje zdraví prospěšné tuky. Makrela se udí v horkém kouři. Takto vyuzená makrela je šťavnatá, má delikátní typickou chuť. Výhodou je i to, že u ní lze pohodlně a jednoduše odstranit kosti. V pultovém prodeji nabízené makrely mají 400 - 600g. Nejsou vysušené a na jejich šťavnatém masu si pochutnáte v kombinaci s chlebem nebo zeleninou. 100 g Treska obývá chladné vody v severních oblatech Atlantského oceánu. Tyto ryby z čeledi treskovitých dorůstají velikosti až 2 metry a hmotnosti 90 kilo. Treska se může dožít až 60 let. 10,90 12,90 - 15 %