Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Čisticí prostředky

Platnost od 20.3. do 26.3.


Čisticí prostředky - strana 9


Čisticí prostředky - strana 9

Brno, Chomutov, Pardubice Lahůdky Treska zapečená se špenátem TRESKA TMAVÁ Pro tresku tmavou je charakteristické protáhlé tělo s mohutnou hlavou. Vyskytuje se od Špicberk po Biskajský záliv, narazit na ni lze také u atlantského pobřeží Severní Ameriky. Žije ve velkých hejnech a zdržuje se u dna i na otevřeném moři. Dorůstá do délky maximálně 120 – 130 cm při hmotnosti až 30 kg. Maso této ryby má velmi výraznou chuť a lze ho smažit obalené, hodí se však také pro přípravu na přírodní způsob. INGREDIENCE • • • • • 600 g filet z tresky tmavé 200 g čerstvých špenátových listů 200 ml bílého vína • 100 ml rybího vývaru 3 stroužky česneku • 20 ml olivového oleje 1 červená cibule • špetka kmínu • černý pepř • sůl POSTUP PŘÍPRAVY Špenát propláchneme, zbavíme stonků a listy krátce spaříme v menším množství vroucí osolené vody. Scedíme a nasekáme e na přiměřené kousky. Takto připravenou zeleninu položíme e Filety na dno zapékací mísy vymazané olejem. Posypeme kousky y tresky tmavé se mprodávají bez kůže červené cibule a poklademe osolenými, opepřenými a jemýně okmínovanými filetami tresky. Vše podlijeme vínem a výa mají minimum varem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu u kostí. 20 minut. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce. Eidam 45% t. v s. Jihočeská Niva 50% t.v s. Grónská pomazánka 100 g Zelný salát s jogurtem 100 g 7, 90 4, 90 přírodní zrající sýr bez použití stabilizátorů a chem. přísad, vyrábí se tradičním způsobem, což představuje především solení na sucho, můžeme ho použít do teplé i studené kuchyně, doporučujeme s bílým ušlechtilým sladkým vínem 100 g Císařský sýr 45% t. v s. má vláčnou konzistenci a sladkou chuť s ořechovým podtónem, vhodný na přípravu teplých sýrových specialit, doporučujeme dezertní vína typu Ryzlink, Sylvánské či Burgundské 100 g 13, 90 12, 90 100 g 6, 100 g Treska tmavá filety 7,90 11, 90 90 Camping salát Eidam Norský salát s krabí příchutí uzený polotvrdý sýr, chuť i vůni má výraznou po uzení přírodním bukovým kouřem, hodí se do studené i teplé kuchyně, doporučujeme bílá vína typu Ryzlink, Savignon či Rulandské 100 g filety jsou bez kůže a s malým obsahem kostí, vhodné k obalování a smažení 100 g 22,90 45 % t.v s. polotvrdý sýr, díky vyššímu obsahu tuku je jemnější a lahodnější. Na našem trhu patří k tradičním druhům přírodních sýrů. Jeho použití je velmi široké. U nás je hojně používán na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení. Splňuje požadavky bezlepkové diety. 100 g 14,50 10, 90 9