Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 25.2 .2015 do 10.3 .2015


Čerstvé potraviny - strana 14



















































     

Čerstvé potraviny - strana 14

Bačovy brynzové halušky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Halušky: Horeca Select Brambory, varný typ B Mouka hrubá Mouka hladká Sůl kamenná Horeca Select Sádlo škvařené Brynza Slanina bez kůže Klobása papriková Horeca Select Petržel listová 2500 g 550 g 550 g 20 g 100 g 600 g 600 g 400 g 20 g Cena za jednu porci** : 17,25 Kč 5,49 Kč 5,49 Kč 0,09 Kč 4,05 Kč 95,34 Kč 35,94 Kč 35,98 Kč 5,00 Kč 20,46 Kč Obtížnost: 40 min Pracovní postup: 1. Za nejlepší čas na konzumaci této ovčí lahůdky se považuje máj. Je to dáno pestrou luční potravou, která se v tomto čase vyskytuje na pastvinách. 2. Když je brynza příliš výrazná, rozpustíme ji společně se smetanou. 3. Strouháme-li brambory do studené vody a následně je vyždímáme, jsou halušky po uvaření světlejší. Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO Brambory konzumní pozdní prané 90 6, 7,94* 14 cF1506_01-16.indd 14 varný typ: B, odrůda: Dali vel.: příčný průměr 55/70 mm původ: Česká republika bal.: síť 10 kg, cena za 1 kg 90 59, 68,89* Uzená slanina bez kůže bal.: cca 1,2 kg cena za 1 kg 90 158, 182,74* Brynza plnotučná bal.: 3 kg, cena za 1 kg další akční ceny také na: bal.: 1 kg, 5 kg 11.2.15 12:48 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava halušek (cca 30 minut): Očištěné, opláchnuté brambory jemně nastrouháme a necháme okapat. Osolíme a zpracujeme spolu s moukou v těsto. Připravené těsto protlačujeme přes hrubě děrované tvořítko do vroucí, osolené vody. Vaříme 8–10 minut, dokud nám vzniklé halušky nevyplavou na povrch. Uvařené halušky necháme okapat a promastíme sádlem. • Servírování: Plátky klobásy společně s kostičkami slaniny necháme trochu vypéct v pánvi, lehce orestujeme a smícháme s porcí halušek. Poté prohřáté halušky přeložíme na nahřátý talíř a posypeme rozdrobenou brynzou. Ta se nám po zamíchání krásně rozpustí a dochutí celý pokrm. Pokrm doplníme lístky listové petržele.