Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 25.2 .2015 do 10.3 .2015


Čerstvé potraviny - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny - strana 15

Dušené vepřové ledvinky na divoko s krupicovými knedlíky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 2000 g 250 g 50 g 100 g 1 g 0,5 g 20 g 150 g 500 g 79,80 Kč 4,72 Kč 3,00 Kč 4,05 Kč 0,19 Kč 0,17 Kč 0,09 Kč 19,98 Kč 10,96 Kč 100 g 100 g 500 g 1,00 Kč 10,96 Kč 1100 g 100 g 30 g 500 g 1 g 200 g 70 g 11,55 Kč 11,16 Kč 0,13 Kč 8,90 Kč 0,70 Kč 37,04 Kč 2,16 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 30 min • Předpříprava ledvinek (cca 30 minut): Vepřové ledvinky opláchneme, odblaníme, podélně překrojíme a vyřízneme ledvinovou pánvičku s močovody. Půlky ledvinek nakrájíme na příčné nudličky 1 cm široké. Vložíme je do vroucí vody, přivedeme k varu, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Toto opakujeme 3×, abychom odstranili charakteristickou vůni ledvinek. • Příprava ledvinek (cca 60 minut): Koření vložíme do sítka na koření. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dozlatova. Poté přidáme spařené ledvinky, 100 g 9,49 Kč sůl, orestujeme je, zalijeme vývarem, přidáme koření v sítku, přiklopíme poklicí a dusíme 75 g 10,40 Kč doměkka. Během dušení je občas zamícháme a podlijeme teplou vodou. Jakmile jsou ledCena za jednu porci** : 22,64 Kč vinky měkké, vyjmeme je podběrákem ze šťávy a tu vyrestujeme na tuk (odvaříme veškerou tekutinu). Následně výpek zaprášíme moukou, snížíme příkon a pozvolna za důsledného míchání vše orestujeme dozlatova. Poté vše zalijeme vývarem, rozšleháme a prováříme asi 15 minut. Po přecezení do omáčky zpět vložíme ledvinky. Omáčka je řídší konzistence, červenohnědé barvy a na povrchu lesklá. Při servírování posypeme dokřupava orestovanými nudličkami slaniny. • Příprava krupicových knedlíků (cca 50 minut): Odpalované těsto: Mléko s máslem přivedeme k varu, osolíme a přidáme muškátový květ. Postupně do mléka zamícháme hrubou mouku. Jakmile nám vznikne těsto, v hrnci jej pomocí vařečky promícháváme na mírném teple a restujeme těsto zvolna na tzv. bílé dno. Dobře odpalované těsto je na povrchu hladké a odlepuje se od stěn i od vařečky. Poté těsto necháme vychladnout. Následně přimícháme postupně do těsta žloutky. Vaření a tvarování těsta: Těsto si vyválíme do válečků o průměru 5 cm a zabalíme do potravinové fólie pro lepší udržení tvaru. Těsto se nejlépe vaří v páře při teplotě 80 °C (cca 35 minut), aby zachovalo svůj původní tvar. Pokud vaříme ve vodě, vaříme taktéž při teplotě 80 °C cca 35 minut. Knedlíky krájíme nožem na plátky až po vychladnutí. Při podávání je můžeme opékat či jen zlehka znovu napařit. • Servírování: Na levou stranu teplého talíře přeložíme nahřáté knedlíky, k pravé straně servírujeme porci dušených ledvinek s omáčkou, které doplníme orestovanými nudličkami anglické slaniny a plátky čerstvé lahůdkové cibulky. 39,9045,89* cF1506_01-16.indd 15 Vepřové ledvinky původ: Německo vakuově baleno cena za 1 kg 10,5012,08* Mléko trvanlivé 1,5 % bal.: 6× 1 l, 12× 1 l cena za 1 l 8,209,43* Jemná dehydrovaná krupička bal.: 6× 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Vepřové ledvinky Horeca Select Cibule žlutá Slanina bez kůže Horeca Select Sádlo škvařené Horeca Select Kmín celý Horeca Select Pepř černý, celý Sůl kamenná Víno červené Vývar vepřový (na podlévání) Omáčka: Výpek z ledvinek Mouka hladká Vývar vepřový (na podlévání) Krupicové knedlíky: Mléko 1,5 % Máslo 82 % Sůl kamenná Krupička jemná Muškátový oříšek mletý Žloutky Olej Doplněk: Anglická slanina Lahůdková cibulka 15 11.2.15 12:49