Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 25.2 .2015 do 10.3 .2015


Čerstvé potraviny - strana 9



















































     

Čerstvé potraviny - strana 9

Sušené šunky Itálie Sušené šunky patří mezi nejstarší masné výrobky. Již staří Římané využívali techniku nasolení a následného sušení na  vzduchu za  účelem prodloužení trvanlivosti masa. Není tedy divu, že Itálie je dodnes světovou velmocí ve výrobě těchto šunek. Tyto šunky mají široké využití jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Prosciutto crudo (MEC) • na výrobu se používají kýty z běžných prasat (mohou být i importované) • mohou být použita aditiva • výroba není vázána na určité klimatické podmínky • doba zrání 5–10 měsíců Corte Italia Prosciutto crudo stagionato Prosciutto crudo sušená šunka bez kosti sušeno min. 9 měsíců bal.: cca 5,5 kg cena za 1 kg sušeno min. 7 měsíců bal.: 500 g plátky cena za 500 g 189,90 189,90 Prosciutto di Parma D. O. P. 1/4 Prosciutto di Parma D. O. P. sušeno min. 12 měsíců bal.: cca 1,3 kg cena za 1 kg sušeno min. 12 měsíců bal.: 250 g plátky cena za 250 g 376,00 189,00 Prosciutto di San Daniele D. O. P. Prosciutto di San Daniele D. O. P. sušeno min. 12 měsíců bal.: cca 6,5 kg cena za 1 kg sušeno min. 12 měsíců bal.: 70 g plátky cena za 70 g 218,39* Prosciutto di Parma (Parmská šunka) • na výrobu se používají kýty z italských prasat, která se krmí syrovátkou, po níž mají jemné a nasládlé maso • vyrábí se pouze v okolí Parmy – výroba je omezena na území mezi řekami Taro a Baganza, kde jsou ideální klimatické podmínky • suší se po dobu min. 12 měsíců • šunku poznáme dle typického výžehu pěticípé srdcové koruny Prosciutto di San Daniele 218,39* 432,40* 217,35* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU • na výrobu se používají kýty z italských prasat, která se chovají venku, a proto je jejich maso méně tučné, navíc obohacené příchutí žaludů, kterými se živí • vyrábí se v kraji Friuli • suší se min. 12 měsíců • šunku poznáme dle výžehu zkratky SD na kýtě 569,00 79,90 654,35* 91,89* Proces výroby sušené šunky Kýta ze speciálně vykrmovaných prasat se nejprve pečlivě opracuje. 9 cF1506_01-16.indd 9 2 Potom se kýta ručně solí. 3 4 Aby nedošlo ke kontaminaci, tak se kýta nekrytá kůží potře pastou ze sádla, rýžové moučky a pepře. Potom se kýty suší po dobu 5–24 měsíců dle druhu šunky. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 1 www.makro.cz 10.2.15 10:47