Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Ryby

Platnost od 11.3 .2015 do 7.4 .2015


Ryby - strana 19



















































     

Ryby - strana 19

SLADKÉ VELIKONOCE KOBLIHY MAZANEC Kulatý sladký bochník z kynutého těsta patří k nejstaršímu obřadnímu pečivu. Tvarem představuje proprobouzející se slunce a jeho vrchní část naříznutá do kříže odkazuje k  ukřižování Ježíše Krista. Podle tradice by se mělo na mazanec zadělat na Bílou sobotu, na Boží hod se pak světil v kostele. Smažené plněné bochánky se zlatavým proužkem patří mezi kulinářské symboly masopustních oslav a  na stolech nechybějí ani během Velikonoc. Z  kynutého koblihového těsta se dají připravit také válečky a  jednoduché pletýnky, které se po usmažení obalují v  krupicovém cukru smíchaném se skořicí. NEC MAZA TÍ OCHU E L MAND KY N I A ROZ ENÉ Č NAMO U. V RUM BERÁNEK Beránek znázorňuje v  křesťanském pojetí Ježíše Krista, božího beránka obětovaného za spásu světa. V židovském náboženství představuje oběť vzdávanou jako dík Bohu za vyvedení Izraelitů z egyptského otroctví. Tradičního velikonočního beránka lze připravit z kynutého, třeného, piškotového či tvarohového těsta. Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Vejce, Majonézy JIDÁŠE A DALŠÍ DROBNÉ PEČIVO Vejce „L“ • bal.: 15 ks • cena za 1 ks 2,70 3, Vejce „M“ z podestýlky • bal.: 30 ks • cena za 1 ks 11* • bal.: 6 ks • cena za 1 ks 6,70 7, 71* 90 2, 34* 3, fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1507.indb 19 Bio vejce „M“ archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Pečení jidášů, které v  kontextu velikonočních svátků symbolizují Jidášovu zradu, se odehrávalo vždy na Zelený čtvrtek. Jejich vzhled se liší podle regionů, pečou se ve tvaru mužské postavy, preclíků, copů, bochánků či spirál. Podle tradice mají představovat provaz, na němž se Jidáš oběsil. K jejich přípravě se používá kynuté těsto – mléko v  receptu však nahrazuje smetana. Po upečení se jidáše potírají tekutým medem nebo směsí medu a másla. tw i tte r. c o m / m ak ro cr 19 2/25/15 12:59 PM