Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Ryby

Platnost od 11.3 .2015 do 7.4 .2015


Ryby - strana 4



















































     

Ryby - strana 4

Ma so VELKÝ VÝBĚR JEHNĚČÍ MÁ V  KUCHYNI UNIVERZÁLNÍ VYUŽITÍ A  KAŽDÁ JEHO ČÁST SE HODÍ PRO RŮZNÉ KUCHAŘSKÉ TECHNIKY: VAŘENÍ, DUŠENÍ, PEČENÍ, GRILOVÁNÍ, SMAŽENÍ, POMALÉ VAŘENÍ VE VAKUU (SOUS-VIDE), LZE JE ZPRACOVAT JAKO ROLÁDU I V MLETÉ PODOBĚ. KÝTA Menší kýtu můžete připravovat vcelku, větší kusy se obvykle porcují na vrchní a spodní šál a  ořech, případně na podélnou polovinu. Maso je libové, jemně vláknité a zbarvené do červena. Hodí se na pečení a dušení s  kostí i  bez ní, vykostěnou kýtu lze nadít a  upéct jako roládu, nakrájenou na plátky pak využít k přípravě minutek. MRAŽENÉ LEHKÉ A ZDRAVÉ Jehněčí obsahuje málo tuku (asi 3 g na 100 g) a  velké množství cenných látek  – především jsou to vitaminy skupiny  B, které pozitivně působí na metabolismus a nervovou a srdeční soustavu. Vitamin D pomáhá při stavbě kostí a vitamin A prospívá zraku, potenci, správnému vývoji buněk a  je významným antioxidantem. K přednostem jehněčího patří také vysoký obsah draslíku, hořčíku, železa a zinku. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH KOMBINACE CHUTÍ Díky své osobité chuti snese jehněčí maso výraznější společnost než např. telecí. I  zde však platí, že doplňky by měly potenciál masa podtrhnout, nikoli přebít. Sázkou na jistotu a  v  našich končinách i  nejčastější volbou je aromatický česnek  – utřený se solí ochutí kotlety a  pečeně, celé stroužky lze přidat do pekáčku nebo do nádivky. Dobrou volbu představují čerstvé bylinky všeho druhu – rozma4 cE1507.indb 4 rýn, tymián, šalvěj, máta, petržel, oregano či majoránka. Příznivci orientálních kuchyní mohou sáhnout po zázvoru, chilli, směsi kari a  skořici. Jehněčí výborně chutná také dušené na víně. Při úvahách o vhodné příloze se řiďte sezonou – ideální jsou nové brambory, na másle dušený hrášek, špenát, medvědí česnek, fazolky či mrkev, skvělá jsou také zeleninová pyré, např. hráškové s  mátou. Úpravám ve východním stylu bude slušet rýže nebo kuskus. Jehněčí kýta bez kosti Jehněčí kýta s kostí • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg 339,00 389, 209,00 240, 85* 35* PLEC Maso z plece je prorostlejší než kýta a obsahuje více vaziva a  šlach. Po tepelné úpravě je velmi křehké, vyžaduje však delší dobu přípravy. Plec se ideálně hodí na pozvolné dušení a  pečení, nakrájená na kostky se využívá k přípravě gulášů a perkeltů nebo na indické kari a  může být součástí vydatných polévek. Lze ji také namlít, a připravit tak jehněčí burgery, karbanátky a kebaby. Jehněčí libové soté z plece MRAŽENÉ • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg 289,00 332, 35* EPIKURE 2/25/15 12:56 PM