Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Ryby

Platnost od 11.3 .2015 do 7.4 .2015


Ryby - strana 5



















































     

Ryby - strana 5

HŘBET Jednou z nejoblíbenějších částí jehněčího je hřbet. Přední část s  žebírky poskytuje křehké a  libové maso, v  bezžeberní zadní části se nachází pruh jemné svaloviny zvaný ledvinka a panenská svíčková. Jednotlivé části lze péct či grilovat vcelku. Nasekáním hřbetu mezi žebry se získávají populární jehněčí kotlety. Oblíbenou úpravou je jehněčí hřebínek, který též můžete naporcovat na jednotlivé části a  připravit jako minutky na pánvi či na grilu. Specialitou je tzv. jehněčí korunka, kdy se žebra z  předního hřbetu dokonale oškrábou, aby se zbytky masa při úpravě nepřipalovaly, a  spodní pruh masa s  očištěnými žebry se poté stočí a  sváže provázkem, aby žebra vytvořila korunku. Vzniklá dutina se následně naplní vybranou nádivkou. MRAŽENÉ MRAŽENÉ MRAŽENÉ Jehněčí kotleta s kostí MRAŽENÉ Jehněčí T-Bone Jehněčí kotletky Jehněčí hřebínek • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg od • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg 389,00 447, 279,00 320, 489,00 562, 229,00 263, 35* 85* KOLÍNKO Přední i zadní kolena patří k oblíbeným jehněčím lahůdkám. Oddělují se z plece nebo z kýty – zadní jsou o něco masitější a obsahují méně vaziva. Maso je v obou případech libové a  má výraznou chuť. Kolena se hodí k pozvolnému dušení vcelku, lze je také upéct v troubě nebo vykostit a využít na guláš či ragú. Koleno vařené s kostí dá vzniknout silnému vývaru, který je vynikajícím základem polévek a omáček. 35* 35* PŘI KRÁJENÍ KŮŽE NA POVRCHU MASA URČENÉHO K PEČENÍ POSTUPUJTE VELMI OPATRNĚ, ABYSTE NEŘÍZLI DO SVALU. Z MASA BY TOTIŽ VYTEKLA ŠŤÁVA. Jehněčí maso skladujte v chladu hl d zahl balené ve fólii či naložené v  marinádě nejvýš 3 dny. V  mrazničce vydrží 6–10 měsíců. Před tepelnou úpravou nechte maso odpočívat přibližně 30 minut při pokojové teplotě. Před přípravou je pečlivě odblaňte a  zbavte veškerých šlach a  přebytečného tuku. Jehněčí se doporučuje konzumovat horké, protože tuk tuhne už při teplotě 30–50 °C. Výjimkou je libové maso z kýty a hřbetu, které je skvělé i za studena. MRAŽENÉ Jehněčí kolínko zadní • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Nový Zéland • vakuově baleno • cena za 1 kg • další akční cena také na: Jehněčí kolínko zadní chlazené 209,00 240, 35* Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Maso archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH MRAŽENÉ Jehněčí kolínko přední 259,00 297, 85* fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1507.indb 5 tw i tte r. c o m / m ak ro cr 5 2/25/15 12:56 PM