Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Ryby

Platnost od 11.3 .2015 do 7.4 .2015


Ryby - strana 6



















































     

Ryby - strana 6

Ma so JEHNĚČÍ KÝTA V BYLINKOVÉ KRUSTĚ (6 PORCÍ) 2,2 kg jehněčí kýty (1,5 kg bez kosti) 1 mrkev ½ pórku 2 cibule 1 polévková lžíce fenyklových semínek 500 ml červeného vína větvička tymiánu větvička rozmarýnu 4 stroužky česneku 1 chilli paprička habanero olivový olej 1 2 Maso očistíme a  zbavíme tuku a  blan. Zeleninu nakrájíme na kousky nepřesahující  velikost vlašského ořechu. 5 1 polévková lžíce hořčice 1 citron (kůra) sůl, pepř NA KRUSTU 250 g bílého toastového chleba 1 svazek bylinek (pažitka, petržel, tymián, rozmarýn) 1 stroužek česneku 3–5 polévkových lžic olivového oleje 3 Kýtu po celém povrchu osolíme, opepříme a  posypeme fenyklovými semínky. Vložíme ji do rozpálené pánve a  zprudka opečeme ze všech stran. 6 4 Do pánve přidáme nakrájenou zeleninu a  opečeme ji společně s masem. Podlejeme vínem a přendáme do pečicí nádoby. Na povrch masa položíme bylinky, stroužky česneku a  posypeme ho nasekanou chilli papričkou. Lehce zakápneme olivovým olejem a  vložíme do trouby. Pečeme přibližně 5 hodin při 80 °C. 7 Toastový chléb nakrájíme na Rozmixujeme bylinky, česnek, nakrájený chléb a  po troškách malé kostičky. přiléváme olivový olej – směs musí zůstat sypká. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. 8 Bylinkovou směs nasypeme Navrch nastrouháme trochu citna kuchyňské prkénko a  upe- ronové kůry a krátce zapečeme čenou kýtu po celém povrchu v troubě na nejvyšší stupeň. potřenou hořčicí v  ní důkladně obalíme. ČAS PŘÍPRAVY Opékání Pečení při 80 °C Kýta s kostí (1,8 kg) 8–10 min zhruba 5,5 hod Kýta bez kosti (1 kg) 7–8 min zhruba 4 hod Jehněčí steaky/kotlety 1–2 min zhruba 30 min 6 cE1507.indb 6 DEJTE MASU ČAS Pomalé pečení je osvědčený postup, jak získat dokonale křehké a šťavnaté maso. Peče se nezakryté v troubě se zapnutým spodním a horním ohřevem – cirkulující horký vzduch by maso vysušil. EPIKURE 2/24/15 11:15 AM