Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Ryby

Platnost od 11.3 .2015 do 7.4 .2015


Ryby - strana 7



















































     

Ryby - strana 7

JEHNĚČÍ KÝTA PLNĚNÁ JARNÍMI BYLINKAMI (4 PORCE) 650 g jehněčí kýty s kostí 2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice 150 g baby špenátu 100 g opečeného toastového chleba 100 g másla 1 2 3 4 Ostrým vykosťovacím nožem řízneme podél kýty až na kost (1), poté kolem ní špičkou nože jemně odřezáváme maso (2), dokud se kost neuvolní (3). Na kůži opatrně vytvoříme jemné zářezy do kříže tak, abychom neřízli do masa (4). Kýtu rozložíme a ochutíme 1 svazek petržele 5 lístků máty 400 g menších brambor 320 g mrkve 500 ml jehněčího vývaru sůl, pepř 5 ji solí a pepřem. Maso potřeme hořčicí a poklademe špenátovými listy. Pečený toastový chléb rozdrobíme do misky, přidáme máslo a nasekané bylinky. Vše důkladně spojíme a rovnoměrně rozprostřeme na špenátové listy (5). Kýtu opatrně stočíme, aby náplň NEPRÁVEM PŘEHLÍŽENÉ KŮZLEČÍ 6 7 zůstala uvnitř, a upevníme kuchyňským provázkem (6). Maso vložíme do většího pekáče společně s oloupanými bramborami a  mrkví. Podlijeme vývarem a  pečeme přibližně 45 minut při 180 °C. Během pečení maso přeléváme šťávou (7). Podáváme nakrájené na plátky společně s mrkví a pečenými bramborami. V české kuchyni se kůzlečí maso prosazuje obtížně, především pro své výrazné aroma, kterým se leckdo nechá odradit. Stejně jako u  jehněčího masa i  zde platí, že rozhodující je v  tomto ohledu stáří poraženého zvířete. Mléčná kůzlata do šesti měsíců věku poskytují křehké, světle růžové a velmi chutné maso, které je dobře stravitelné, obsahuje málo tuku a  je vhodné i  pro dietní stravování a  dětský jídelníček. Za nejhodnotnější část je považována kůzlečí kýta, kterou lze péct, dusit či grilovat, v  podobě plátků se využívá na minutkovou úpravu. Z kůzlečí plece se připravují rolády, hodí se na guláš a lze ji zpracovat i v mleté podobě. Kupon na 35% slevu na Jehněčí steak, bal.: 10× 100 g získáte na www.makro.cz/maso MRAŽENÉ Platnost kuponu: 11. 3. – 7. 4. 2015 cE1507.indb 7 2/24/15 11:15 AM