Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Makro gastronomie

Platnost od 11.3 .2015 do 24.3 .2015


Makro gastronomie - strana 14



















































     

Makro gastronomie - strana 14

Konfitované králičí stehno s bramboráčky a mladým špenátem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2500 g 1000 g 200 g 200 g 150 g 2000 g 649,75 Kč 4,40 Kč 2,70 Kč 3,38 Kč 4,48 Kč 73,00 Kč 100 g 100 g 50 g 500 g 50 g 5 g 1,09 Kč 0,50 Kč 12,96 Kč 24,58 Kč 0,02 Kč 2200 g 200 g 200 g 20 g 0,2 g 50 g 30 g 500 g 15,18 Kč 2,00 Kč 10,20 Kč 0,09 Kč 0,07 Kč 3,00 Kč 19,90 Kč 18,25 Kč Obtížnost: Pracovní postup: Předpříprava: Příprava: 12 h 4h • Naložení masa (cca 12 hodin): Očištěná stehna naložíme do hrubozrnné soli na 12 hodin. Poté je omyjeme a osušíme. • Příprava masa (cca 3,5 hodiny): Osušená stehna opečeme na sádle ze všech stran dozlatova. Na sádle taktéž orestujeme očištěnou, na hrubé kusy nakrájenou zeleninu a vložíme ji do gastronádoby s rozpuštěným sádlem. Vložíme do něj opečená stehna, přiklopíme poklicí a pečeme v konvektomatu na 90 °C asi 3,5 hodiny. Před servírováním rozpečeme králičí stehno pod grilem nebo salamandrem. 1000 g 259,80 Kč • Příprava šťávy (cca 20 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle z kon100 g 9,72 Kč fitování dozlatova. Orestovanou cibuli zaprášíme hladkou moukou, pozvolna ji orestujeme do barvy 80 g 0,87 Kč cibule, zalijeme vývarem, prošleháme a prováříme asi 10 minut. Přidáme demi-glace a hotovou šťávu 10 g 0,04 Kč přecedíme přes jemný cedník. Šťáva je lehce zahuštěná, na povrchu lesklá. • Příprava bramboráčků (cca 30 minut): Těsto: Oloupané, opláchnuté brambory nastrouháme Cena za jednu porci** : na jemném struhadle do mísy s vodou. Poté brambory pečlivě vymačkáme, přidáme mouku, vyklepnuté vejce, ochutíme solí, nastrouhaným česnekem, pepřem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. Rukama suroviny zpracujeme v těsto. Odebereme kousek těsta, upečeme malý bramboráček, ochutnáme a dle potřeby těsto ještě dochutíme. Pečení bramboráčků (cca 20 minut): Na pánvi si rozehřejeme vepřové sádlo a rozetřeme ho po celé ploše pánve. Následně naběračkou nabereme těsto, vložíme ho do pánve a rovnoměrně ho rozprostřeme do výšky 5 mm. Poté bramborák opékáme, dokud se strany nezačnou zbarvovat dorůžova. Obracečkou bramborák obrátíme a dopékáme i z druhé strany. Zlatavý bramborák vyjmeme z pánve a necháme ho okapat na papírové utěrce. Přebytečný tuk se vsákne a bramborák není tak mastný. • Příprava špenátu (cca 10 minut): Listový špenát pečlivě přebereme a omyjeme, abychom ho zbavili nečistot. V cedníku ho necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo, zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli, poté vložíme do pánve špenát a pouze ho na pánvi prohřejeme. Dochutíme ho solí. Jakmile špenát zmenší svůj objem, ihned jej servírujeme. • Servírování: Na levou stranu teplého talíře přeložíme dokřupava opečené bramboráčky, na pravou stranu na listový špenát přeložíme rozpečené králičí stehno, které podlijeme šťávou. 111,60 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH V platnosti je také katalog V Epikure, kde na str. 11 najdete další sezonní nabídku špenátu. 90 259, 298,89* 14 cF1507_01-16.indd 14 Králičí stehna s kostí původ: Česká republika bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 50 36, 41,98* Sádlo bal.: 9 kg kbelík cena za 1 kg 90 129, 149,39* Špenát baby praný původ: Itálie bal.: karton 500 g cena za 500 g 25.2.15 12:32 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Králičí stehna, chlazená Sůl hrubozrnná Mrkev Celer bulva Petržel kořenová Sádlo vepřové, škvařené Šťáva: Horeca Select Cibule žlutá Sádlo z konfitování Mouka hladká Drůbeží vývar, vlastní výroba Drůbeží demi-glace, vlastní výroba Sůl kamenná Bramboráčky: Horeca Select Brambory, varný typ B Mouka hladká Vejce Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, mletý Česnek čerstvý Horeca Select Majoránka čerstvá Sádlo vepřové, škvařené Špenát: Špenát listový, mladý Máslo 82 % Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky