Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Velký Billa leták

Platnost od 11.3 .2015 do 17.3 .2015


Velký Billa leták - strana 6



















































     

Velký Billa leták - strana 6

Zdravím Vás, milé čtenářky a milí čtenáři BILLA letáku.  Jsem ráda, že se s Vámi znovu mohu vidět na obrazovkách televize Prima každou sobotu od 18:10! I tento týden jsem si pro Vás připravila další ze svých oblíbených rodinných receptů. Dnes mám pro Vás tradiční recept na hovězí roštěnky ve švestkové omáčce a jemné bramboráčky. Jde o staročeské jídlo s omáčkou ze švestkových povidel a červeného vína, ke kterému se úžasně hodí právě jemné bramboráčky bez česneku a majoránky smažené na másle. Těším se na naše společná setkání u mého pořadu na televizi Prima. Vaše Karolína Hovězí roštěnky ve švestkové omáčce a jemné bramboráčky Ingredience Hovězí roštěnky ve švestkové omáčce: 2 lžíce oleje 600–800 g hovězího roštěnce 3 cibule, nakrájené najemno 500 ml suchého červeného vína sůl a čerstvě mletý pepř 5 lžic švestkových povidel špetka mleté skořice 2 lžíce balzamikového octa „NEDOTIŠTĚNÁ, SVAŘENÁ“ VERZE snítka rozmarýnu špetka cukru na dochucení, nemusí být 1 lžíce studeného másla Ingredience Jemné bramboráčky: 1 kg brambor 3–4 lžíce horkého mléka 1 velké vejce asi 2 lžíce hladké mouky sůl a mletý pepř 1/4 lžičky mletého kmínu lístky z 1 snítky rozmarýnu nebo tymiánu 1 lžíce nasekané petrželky „HLADKÁ, NESVAŘENÁ“ VERZE máslo, nejlépe přepuštěné na smažení Příprava: Hovězí roštěnky ve švestkové omáčce Maso nakrájejte na plátky přes vlákna, nasekněte špičkou nože okraje a oloupanou cibuliPÍSMO nakrájejte najemno. Do kastrolu nalijte na něm roštěnky, z obou BAREVNÁolej PALETA,a opečte RGB stran. Pak je vyndejte na talíř a v kastrolu opečte cibuli dozlatova. Pak maso vraťte, mírně podlijte červeným vínem, osolte a opepřete a nechte pomalu pod pokličkou dusit, dokud nebude měkké. Občas podlijte vínem, případně otočte. Když je maso měkké, rozmíchejte si povidla ve zbylém víně, přidejte skořici, balzamikový ocet, odrhnuté lístky rozmarýnu a přilijte k masu. Ochutnejte, a pokud je to potřeba, trošku přislaďte (nejlépe třtinovým cukrem) – chuť by měla být mírně sladkokyselá. Pak mírným varem zredukujte omáčku na požadovanou hustotu (nepřidávejte žádnou mouku) je-li třeba, a stáhněte z ohně. Nakonec vmíchejte studené máslo. Podávejte s bramboráčky. Bello Pro — http://www.underware.nl/fonts/bello/preface Signika — http://fontfabric.com/signika-font/ Jemné bramboráčky Brambory oloupejte a větší polovinu nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle, zbylé na jemném. Slijte vodu, kterou brambory pustily, a ještě je pořádně vymačkejte. Pak brambory v míse promíchejte s horkým mlékem. Přidejte vejce, mouku, osolte, ochuťte pepřem, kmínem a bylinkami. Rozpalte lívanečník s přepuštěným máslem. Lžící naplňte lívanečníkové důlky a usmažte bramboráčky nejprve z jedné a pak z druhé strany dozlatova. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Případně smažte na rozpálené pánvi a bramboráčky tvarujte lžící. Upečené bramboráčky pokládejte na RECEPT papírové ubrousky, nechte odsát přebytečný tuk a podávejte. Více receptů na www.billa.cz ZAPEČENÉ KRŮTÍ NUDLIČKY SUROVINY 600 g krůtích nudliček Čerstvá porce 200 g těstovin farfalle Combino sůl 100 g žampiónů POSTUP -28% Vepřová kýta v celku cena za 1 kg, velké balení dříve 139,90 -18% Hovězí zadní porcované cena za 1 kg dříve 269,90 99 90 219 90 -25% Vepřové řízky cena za 1 kg dříve 174,90 -23% Mělněné maso vepřové + hovězí 600 g dříve 84,90 Žampiony, cibuli a česnek očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky a žampiony na menší kousky. Rozpálíme kastrol, do kterého nalijeme trochu olivového oleje. Nakrájenou zeleninu a žampiony krátce orestujeme. 129 90 TEXTURA 64 90 NÁZVY EPIZOD – BELLO PRO, KAPITÁLKY 1 kg = 108,17 Kč -21% Hovězí zadní v celku cena za 1 kg dříve 229,90 -22% Krůtí prsa vakuově balená cca 1,2 kg cena za 1 kg dříve 219,90 179 90 169 90