Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Aktuální leták Billa

Platnost od 25.3 .2015 do 31.3 .2015


Aktuální leták Billa - strana 6



















































     

Aktuální leták Billa - strana 6

Recept šéfkuchaře Giuseppa Pikantní kachní konfit příprava 4 hodiny, 4 porce Ingredience: 4 kachní stehna 250 g vepřového sádla hrubá mořská sůl koření na dochucení: chilli papričky, badyán, zázvor, kuličky černého pepře Příprava: Konfitování je stará francouzská konzervační metoda a docílíte jí použitím velkého množství tuku a pomalým dušením v troubě za nízké teploty. Kachní stehna omyjte, osušte, stáhněte z nich kůži a do masa vmasírujte sůl, přidejte všechno koření a nechte odležet přes noc. Druhý den stehna opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Troubu rozehřejte na 130 °C. Do pekáčku dejte sádlo a nechte ho v troubě rozpustit. Vložte do něj kachní stehna, aby byla asi do poloviny ponořená v rozpuštěném tuku, přidejte koření. Pekáč zakryjte alobalem, propíchejte ho na několika místech vidličkou a pečte bez otvírání trouby tři a půl hodiny. Sundejte alobal, většinu tuku slijte a dejte stranou, stehna nechte naprudko zezlátnout při 200 °C. Stehna konzumujte horká, zalitá pár lžícemi výpeku, nebo je zalijte prochladlým přefiltrovaným sádlem a uschovejte v lednici, vydrží 2–3 měsíce. Přesně podle mého gusta! Giuseppe Daddio / Šéfkuchař Více receptů na www.billa.cz -26% Kachna chlazená celá, půlená cena za 1 kg dříve 108,90 -23% od Kuřecí čtvrtky cena za 1 kg dříve od 84,90 79 90 64 90 -16% Vepřová krkovice s kostí cena za 1 kg dříve 119,90 -23% Kuřecí játra cena za 1 kg dříve 84,90 99 90 64 90 -20% Vepřový bok s kostí cena za 1 kg dříve 99,90 -23% Mělněné maso vepřové + hovězí 600 g dříve 84,90 79 90 64 90 1 kg = 108,17 Kč