Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Příští týden

Platnost od 26.3 .2015 do 1.4 .2015


Příští týden - strana 33



















































     

Příští týden - strana 33

RECEPTY k e č í Poln v salátovém vydání 1 Polníčkový salát s pomeranči Potřebujeme: 200 g polníčku 2 červené cibule 1 svazek ředkviček 4 pomeranče 300 g nakládané tykve 2 rajčata 1 svazek různých bylinek 4 natvrdo uvařená vejce Na citronovou zálivku: šťávu z 1 citronu 100 ml pomerančové šťávy 125 ml červeného vína 4 lžíce octa sůl mletý pepř špetku cukru Na jogurtovou zálivku: 50 g nízkotučného bílého jogurtu 4 lžíce kečupu 1 lžičku kari koření špetku cukru několik kapek worcesterské omáčky • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • Postup: Polníček opláchneme a  necháme důkladně okapat. Cibule oloupeme a  nakrájíme na  kolečka. Ředkvičky omyjeme, zbavíme kořínků a  listů a nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zbavíme vnitřní blanky a  případně ještě překrojíme. Tykev necháme okapat, větší kousky nakrájíme na kostky. Rajčata oloupeme, vydlabeme semínka a dužninu nakrájíme na proužky. Všechny suroviny opatrně promícháme v míse. Suroviny na citronovou zálivku smícháme a hotovou zálivku nalijeme na salát. Salát necháme nejméně 30 minut rozležet v  chladničce. Mezitím připravíme z uvedených surovin jogurtovou zálivku. Salát upravíme do misek, přelijeme jogurtovou zálivkou, ozdobíme nadrobno nakrájenými bylinkami nebo i celými listy a vejci nakrájenými na kolečka a ihned podáváme. Pramen a foto: Saláty, Nakladatelství SLOVART 1 2 Salát s hruškami a plísňovým sýrem Potřebujeme: 250 g těstovin orecchiette 1 červenou čekanku radicchio, natrhanou na kousky 1 salát dubáček, natrhaný na kousky 2 hrušky 3 lžíce citronové šťávy 250 g sýra s modrou plísní, nakrájeného na kostičky 60 g nasekaných vlašských ořechů 4 rajčata, nakrájená na čtvrtky 1 červenou cibuli, nakrájenou na kolečka 1 nastrouhanou mrkev 8 lístků bazalky 60 g polníčku 4 lžíce olivového oleje 3 lžíce bílého vinného octa sůl a pepř • • • • • • • • • • • • • • • Postup: Ve velkém hrnci se silným dnem přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní těstoviny a vaříme 8–10 minut, až jsou al dente. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do mísy dáme čekanku a dubáček. Hrušky rozpůlíme, vyjmeme jádřince, dužninu nakrájíme na kostičky a promícháme se lžičkou citronové šťávy, aby nezhnědly. K listům salátu přidáme sýr, ořechy, hrušky, těstoviny, rajčata, cibuli, mrkev, bazalku a polníček. Zbylou citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a octem, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme salát, vše dobře promícháme a ihned podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Těstoviny, Nakladatelství SLOVART Salát polníček naleznete tento týden v nabídce OD Kaufland za skvělou cenu! RECEPTY 2