Aktuálníletáky.cz   

Aktuální akční­ leták Kaufland + příští týden : Příští týden

Platnost od 26.3 .2015 do 1.4 .2015


Příští týden - strana 35



















































     

Příští týden - strana 35

VELIKONOČNÍ RECEPTY í n e č c o a n i o r k a i v l e V 1 Velikonoční sekaná plněná vejcem Potřebujeme (4 porce): 750 g mletého masa 1 rohlík 4 natvrdo uvařená vejce 2 cibule 3 stroužky česneku 1 lžičku drceného kmínu 1 lžičku majoránky 1 lžičku soli • • • • • • • • • 2 vejce Postup: Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rohlík namočíme v  trošce mléka a  po  změknutí vymačkáme. Do  mísy dáme maso, cibuli, prolisovaný česnek, vejce, rohlík, koření a sůl. Vše spolu smícháme a důkladně alespoň 5 minut prohněteme. Polovinu směsi na sekanou vytvarujeme do tvaru podélného bochánku a do dna zatlačíme 4 vejce za sebou. Přiklopíme druhou polovinou směsi, po stranách spojíme a vytvoříme oválnou šišku, kterou dáme do pekáčku. Ze začátku pečeme pozvolna v troubě rozehřáté na 160 °C. Po 30 minutách zvýšíme teplotu a pečeme dalších 30 minut při teplotě 200 °C. Tip: Pro lesklou kůrku potíráme sekanou v průběhu pečení bílkem. 2 Velikonoční věnec s marcipánem a pistáciemi 1 Potřebujeme: 500 g hladké mouky 200 ml vlažného mléka 200 g marcipánu 120 g meruňkového džemu 100 g nasekaných pistácií 100 g změklého másla 5 žloutků 4 lžíce vanilkového cukru 4 lžíce rumu 10 g instantního droždí 1/2 lžičky soli • • • • • • • • • • • Postup: Mouku prosejeme do  mísy, přidáme droždí, vanilkový cukr, sůl a  promícháme. Přidáme mléko, máslo, 4 žloutky, rum a  vyhněteme na hladké nelepivé těsto. Zakryjeme a necháme kynout v teple asi 40 minut. Marcipán si mezitím nastrouháme a smícháme s pistáciemi. Vykynuté těsto vyklopíme na  pomoučený vál, rozválíme a  rozdělíme na  3 stejně velké pruhy. Prostřední pruh posypeme marcipánovou náplní a použijeme jako střed copu, který upleteme a spojíme do kulatého věnce. Žloutek ušleháme s  trochou vody a  celý věnec potřeme. Pečeme v  troubě rozehřáté na  180 °C asi 40 až 45 minut dozlatova. Ještě horký věnec vyjmeme, přendáme na mřížku a potřeme rozehřátým meruňkovým džemem. Tip: Na ozdobu použijeme nasekané pistácie a posypku z moučkového cukru. Více receptů najdete na www.kaufland.cz/ kucharka VARIACE 2