Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure

Platnost od 8.4 .2015 do 5.5 .2015


Epikure - strana 4



















































     

Epikure - strana 4

Ma so PLNĚNÁ KRŮTÍ PEČENĚ V KABÁTKU ZE SLANINY Šťavnaté maso z  grilu rililu u vyniká vyni vy niká niká ni á jedinečnými chuťovými vlastnostmi a  plněná krůtí pečeně překvapí harmonií chutí a atraktivním vzhledem slaninového kabátku. Kouřové aroma funguje stejně dobře u  hovězího, vepřového a jehněčího masa. (6 PORCÍ) 200 g sušených rajčat 2 cibule (150 g) 1 stroužek česneku 2 snítky rozmarýnu ½ svazku petržele 50 g bílé strouhanky 1 kg krůtích prsou 45 g parmezánu 400 g slaniny sůl, pepř Nejprve si připravíme nádivku. Sušená rajčata a cibuli nakrájíme na kostičky, stroužky česneku najemno. Nasekáme bylinky a vše smísíme se strouhankou. Krůtí prsa podélně rozřízneme (1), položíme je mezi dva kusy fólie a lehce rozklepeme. Plátek masa trochu osolíme, opepříme a  pokryjeme připravenou nádivkou (2, 3). Na ni nastrouháme parmezán (4) a  prsa pevně srolujeme (5). Na pracovní plochu rozložíme plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly (6), a  krůtí prsa na ně položíme napříč. Plátky slaniny balíme střídavě do kříže kolem masa tak, aby slanina byla na mase rovnoměrně rozložená  (7). Slaninový kabátek upevníme kuchyňským provázkem (8). Na roštu na nepřímém ohni a  s  uzavřeným víkem opékáme asi 40  minut (9). Poté pečeni nakrájíme na plátky (10) a podáváme. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 4 cE1509_01-24.indb 4 EPIKURE 3/24/15 11:10 AM